logo
Skriv ut

Berlin & Potsdam

Berlin förknippas ofta med delning av staden och muren men staden har så mycket mer att uppleva som t.ex. vackra byggnader, god mat och shopping. I vår resa besöker vi också Potsdam – en stad fylld med härlig historia och som ligger granne med Tysklands huvudstad.

Dag 1

Vid lunchtid kör bussen mot Trelleborg och vår färja. Vi stannar någonstans under vägen för fika. Ombord får vi våra hytter och den som önskar kan äta buffé. (40 mil)

Dag 2

Efter tidig frukost lämnar vi båten och tar oss till Berlin där vi börjar vår upptäcktsresa på ”Haus am Checkpoint Charlie”, ett museum som beskriver flykt i ord, bild och olika föremål. Efter besöket checkar vi in på
hotellet. Kvällens middag äter vi på ett av Berlins alla bryggerier. (30 mil)

Dag 3

Vi börjar dagen med en stadsrundtur. Vi ser ”East Side Gallery”, Brandenburger Tor, den sönderbombade Gedächtnis Kirche, Olympiastadion och mycket mer. En stunds egen tid blir det också för att äta lunch och kanske besöka det kända varuhuset KaDeWe. För att få se muren tar vi oss till Bernauer Strasse, där en del av muren står kvar som ett minnesmärke. Vi återvänder till hotellet och ikväll äter vi middag på egen hand. (5 mil)

Dag 4

Efter frukost går turen vidare till grannstaden Potsdam. Staden har mängder av slott, vi koncentrerar oss på de två viktigaste. Cecilienhof som inte bara är ett slott utan som figurerade i fredsförhandlingarna efter andra världskriget samt Sanssouci som är ett otroligt vackert sommarslott tillhörande kung Fredrik den Store. Efter gemensam lunch börjar vi hemfärden men hinner med ett stopp på något av varuhusen innan färjan. Ikväll serveras buffé för den som önskar. (35 mil)

Dag 5

Tidig frukost och avfärd idag. Vi gör ett längre stopp i trakten av Älmhult innan vi kommer tillbaka till våra hemorter. (40 mil)