logo

Slutsåld

Skriv ut

Blommande Holland

Här möts miljoner tulpaner i alla dess färger och former, liljor och hyacinter tillsammans med väderkvarnar och kanaler. Det är ett litet land och nära till det mesta. Har man en gång besökt Holland så vill man gärna tillbaka – följ med på en klassisk resa med trevliga utflykter.

Dag 1

Vid middagstid sätter vi oss till rätta i vår buss som rullar ner mot Skåne och Trelleborg. Under resans gång stannar vi även för kaffe. Vi går ombord på en av TT Lines färjor, ombord serveras middagsbuffé och fina hytter. (43 mil)

Dag 2

Efter en tidig och god frukost går vi iland, på kajen väntar vår buss. Färden går västerut genom Tyskland. Vi kommer in i den norra delen av Holland och bussen tar oss mot Afsluitsdijk-vallen som
stänger ute Nordsjön och gjorde en havsvik till innanhav. Detta är ett bevis på att människan kan bemästra havet. Framåt kvällen anländer vi till Wassenaar och Van der Valk hotel den Haag-Wassenaar
som blir vårt hem under dagarna här. Vi äter en gemensam middag och sover gott i våra sängar (60 mil).

Dag 3

Vi börjar dagen med frukost och sedan är det dags för utflykt. Idag besöker vi världens största blomsterpark – Keukenhof. I parken planteras årligen 7 miljoner blomsterlökar av olika slag, bl.a påskliljor, hyacinter, rosor och iris. Vart man än tittar så exploderar marken i färger. Parken är öppen 8 veckor om året men även om det är en kort tid kommer ca 800.000 besökare årligen. Bussen tar oss vidare till staden Delft. Här tillverkas sedan 1600-talet den omåttligt populära blå-vita Delftfajansen även kallat Royal delft. Sen eftermiddag återvänder vi till hotellet för en gemensam middag.

Dag 4

Alkmaar är sedan 1939 den enda stad i Holland där man fortfarande säljer ost på ett traditionellt sätt. Varje fredag från april till första fredagen i september hålls ostmarknad på Waagplein (Vågplatsen)
i Alkmaar. Marknaden besöks varje år av ca 300.000 personer, som får en riktigt trevlig stund i gammaldags miljö och du blir en av besökarna! Vi fortsätter med att besöka Panorama Mesdag och den s.k. rundmålningen som visar orten Scheveningen under slutet av 1800-talet. Målningen är ingen liten tavla – den är 120 meter lång och 14 meter hög. I kväll serveras middag på hotellet.

Dag 5

Efter frukost tackar vi för oss och låter bussen ta oss in i Tyskland igen. Vi susar förbi både Bremen och Hamburg men stannar inte denna gång. Under vägen stannar vi för kaffe men även för lunch på ett trevligt Gasthof. Till kvällen kommer vi tillbaka till Travemünde och vår färja. Än en gång serveras en fin middagsbuffé och vi sover gott i våra hytter. (60 mil)

Dag 6

Efter frukost är det dags för resans sista etapp. Vi stannar för kaffe längs vägen och nu är det inte långt hem. Med färgsprakande resminnen och kanske en och annan ny bekantskap säger vi ”på återseende”. Vi beräknas vara tillbaka i Västervik kl. 14.30.