logo
Skriv ut

Bornholm

Bornholm är en av Danmarks gastronomiska högborgar och de bornholmska livsmedlen är kända för deras höga kvalité. På resan bjuds vi på allt från den klassiska rökta sillen till vin, havtorn och bornholmska tapas. Vi bor på Bornholms bästa hotell beläget vid Rönnes strand. Våra rum har balkong och havsutsikt.

Dag 1

Vi reser mot Ystad, längs vägen stannar vi för kaffe & smörgås. Färjan från Ystad avgår kl. 14.30. Möjlighet till lunch finns på båten. Efter den korta båtturen på drygt 1 timme beger vi oss till vårt boende på Hotel Griffen i Rönne. Hotellet är vackert beläget intill Östersjön och nära centrum. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag på hotellet. (45 mil)

Dag 2

Idag är det dags för gastronomisk rundtur med vår lokalguide. Vi börjar med ett besök i Hasle Rökeri med smakprov av sill och snaps. Färden går sedan vidare till Danmarks största vingård – Lille Gadegaard där
vinbonden Jesper tar emot. Han visar oss runt på vinmarkerna och berättar om sin vinproduktion och bjuder oss på några smakprov. Nu är det dags för lunch, vi stannar på Ekkodalen där vi bjuds på jättetartlett. Efteråt rör vi på benen och provar ekot i den vackra sprickdalen. Under eftermiddagen besöker vi ytterligare två gårdar med lokala produkter – havtornplantagen Höstet och Hans Hansens rapsolja. På vägen åter till hotellet stannar vi vid Österlars kyrka, den största av de fyra rundkyrkorna på ön. Ikväll väntar middag på hotellet.

Dag 3

Idag upplever vi mer av Bornholm. Vi startar på Kraemmerhuset med bl.a. konsthantverk och fortsätter till Hammershus – nordeuropas största borgruin. Efter en gemytlig tapaslunch tillsammans på restaurang
3760 i Gudhjem åker vi tillbaka till Rönne för att få lite egentid. Till kvällen tar vi oss till Svaneke Bryghus för middag, där vi också bjuds på provsmakning och information om öltillverkning av en öl-sommelier.

Dag 4

Under förmiddagen kastar färjan loss och möjlighet att äta något lätt finns ombord. Åter på svensk mark sätter vi oss i bussen för att påbörja de 45 milen hemåt. Beräknad hemkomst till Västervik ca kl. 20.00.