logo

Slutsåld

Skriv ut

Costa Brava

Cirka en timmes resa från det myllrande Barcelona ligger Malgrat de Mar, beläget på den vackra kusten Costa Brava. Malgrat de Mar och Santa Susanna är två välkända badorter som praktiskt taget är ihopväxta, med en lång gemensam strandpromenad med restauranger och barer samt fina stränder. Vi bor på Aqua Hotel Silhouette & Spa, nära till strand och centrum.

Dag 1

Bussen tar oss till Stockholm och Arlanda. När vi efter några timmar landar i Barcelona står en spansk buss och väntar för att ta oss till hotellet. Middag serveras på hotellet efter det att vi får våra rum.

Dag 2

Idag har vi en ”helt ledig dag”. Det är dags att ta det lugnt och njuta av vad hotellet kan erbjuda eller varför inte ge sig ut på den 7 km långa strandpromenaden eller ägna sig åt shopping. Middag serveras på hotellet.

Dag 3

Vi börjar dagen med frukost för att ta buss och senare prova cava, vin tillverkat hos Freixenet, världens största producent av mousserande viner. Vi fortsätter med vin under eftermiddagen med provning på Bodega Torres. Vi återvänder till vårt hotell för dagens middag.

Dag 4

Efter frukost kommer en buss och hämtar oss för att ta oss till ett av många vinområden. Dagens lättlunch har vi med oss i vår ryggsäck. Under ett par timmar vandrar vi bland vinrankorna och vi äter även vår mat ute i det fria. Vandringen räknas som enkel, dock behövs bra skor.

Dag 5

Ledig dag för egna aktiviteter. Passa på att utforska det du inte hann med under dag 2.

Dag 6

Idag ska vi ta en tur in till Barcelona, Spaniens näst största stad. Vi får en guidad tur genom staden tillsammans med en lokalguide. Den arkitekt som förknippas med Barcelona är Gaudi, de flesta har hört om kyrkan Sagrada Familia och Parc Güell. La Rambla är den tolvhundra meter långa gatan och är Barcelonas mest bevandrade och används till allt möjligt. La Rambla är även mycket populär bland Barcelonas ficktjuvar då trängseln gör deras jobb betydligt enklare. De som är intresserade av fotboll tycker nog att höjdpunkten är Camp Nou, stadens fotbollsstadion. Den ska vara Europas största med en kapacitet på nästan 100.000 åskådare. Efter turen finns det tid för egna strövtåg.

Dag 7

Vi har en sista ledig dag i Malgrat de Mar. Kanske vill du ägna dagen åt shopping eller njuta av hotellets spa.

Dag 8

Vår spanska buss hämtar oss vid hotellet och kör oss till flygplatsen i Barcelona igen. Vi återkommer till Stockholm och här står en buss och väntar på oss. Efter en härlig vecka återvänder vi till Sverige med fina minnen.