Skriv ut

Dubai

Fly vinter och kyla och följ med oss till Dubai mellanösterns svar på Miami. Här hittar du en metropol som uppfyller alla drömmar. I Dubai lever man efter mottot stor, större, störst. Här hittar du en blandning med de mest spektakulära hotellen, högsta byggnadsverken, exklusiva shoppinggallerior, moskéer, souker och vita sandstränder. Njut av en vecka med underbara stränder, shopping i världsklass och aktiviteter i all oändlighet. I Dubai får du en lugn och trygg semester, med nästan garanterat sol och pricken över i:et – flygresan tar bara 6,5 timmar.

Dag 1

Vi avreser från hemorten på morgonen för att efter en kafferast anlända till Arlanda där vårt flyg till Dubai väntar. Vårt flyg avgår under tidig eftermiddag för att landa i Dubai under sen kväll flygtid (ca. 6,5 timmar). Här väntar vår transferbuss för att ta oss till vårt 4-stjärniga hotell Four Points by Sheratom Downtown.

Dag 2

I dag gör vi en rundtur i den äldre delen av Dubai. Vi inleder vår rundtur med ett fotostopp vid Jumeirahmoskén. I Bastakiyaområdet, den äldsta delen av staden, får vi se de vindtorn som tjänade som luftkonditioneringsapparater i gamla tider. Därefter besöker vi Dubais museum, med arkeologiska fynd och intressanta utställningar om bland annat pärldykning. Vi reser sedan över den berömda Dubai Creek i en lokal båttaxi som kallas ”abra”. Avslutningsvis gör vi ett besök på kryddmarknaden samt på den stora guldmarknaden där man kan köpa guldsmycken till förmånliga priser. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3

Även denna dag blir det sightseeing. Vi börjar dagen med ett stopp vid tornet Burj Khalifa (entré ingår ej i grundpriset) som med sina 828 meter och 163 våningar är världens högsta byggnad. Vi gör ett fotostopp vid Burj al Arab – det 7-stjärniga hotellet som ser ut som ett segel. Därefter får vi uppleva den berömda Palm Island från ett fågelperspektiv, när vi åker Mono Rail över ön. Turen avslutas med att vi kör genom Dubai Marina, där vi även stannar till för ett fotostopp. Väl tillbaka på hotellet är eftermiddagen fri till egna aktiviteter. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 4

Dagen är fri för egna aktiviteter. Du kanske vill njuta av en avkopplande dag på stranden eller besöka någon av alla de stora shoppinggalleriorna. Tips! Besök gärna stranden Jumeirah Beach som är en trevlig strand som bjuder på härliga salta bad och bakom stranden ligger höga skyskrapor på rad- en annorlunda strandupplevelse! Till kvällen samlas vi för att göra en middags kryssning på en dhowbåt.

Dag 5

Efter vi avnjutit en härlig frukost har vi nu tid på egenhand.  Under eftermiddagen samlas vi igen för att åka på ökensafari. Vi upplever spänningen i att köra upp och ned för sanddyner i våra fyrhjulsdrivna fordon. Därefter kommer vi till ett beduinläger som ligger i en lugn och speciellt inredd enklav för att ge en autentisk arabisk atmosfär. Under stjärnklar himmel och omgivna av majestätiska sanddyner avnjuter vi en middagsbuffé. Därefter transfer tillbaka till vårt hotell.

Dag 6

Idag kan ni välja att boka till vår heldagsutflykt till Abu Dhabi. Vi kommer att Utforska Abu Dhabis rika förflutna, pulserande nutid och spännande framtid på en heldagstur till det största emiratet i Förenade Arabemiraten. Vi kommer bland annat besöka Sheikh Zayed Grand Mosque ett imponerande mästerverk av arabisk arkitektur, Emirathe Palace, Abu Dhabi Heritage Villag och mycket mer. Lunch ingår i utflykten. För er som inte följer med på utflykten är dagen fri för egna upptåg.

Dag 7

Idag är sista dagen i det spektakulära Dubai. Passa på att ta en sista tur till stranden och njuta av sol och bad eller shoppa det sista som inte har hunnits med.

Dag 8

Idag är det dags att säga Hej Då till Dubai för den här gången. Vårt flyg hem till Sverige avgår under morgonen för att åter landa i Sverige vid lunch tid. Här väntar vår buss för att ta oss hem till Småland igen. Beräknad hemkomst under kvällen.

Viktig information

Pass: Glöm inte giltigt pass. Notera att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter det att man lämnat Dubai. Passet får ej innehålla israeliska stämplar. Det är inte heller möjligt att resa till Dubai med provisoriskt pass. När du bokar resan, ange stavning av ditt namn enligt pass.

Försäkring: Kontrollera med ert försäkringsbolag så att ni har avbeställnings-och reseförsäkring som gäller. Reseförsäkringen ska innehålla speciell flygtransport hem. Finns dessa på ert bank/kreditkort, kontrollera betalningsvillkor.

Avbokningsregler: På denna resa finns speciella avbokningsregler samt avbokningskostnader. Vid avbokning fram till den 30/11-2017 behåller vi anmälningsavgiften. Från 1/12-28/12-2017 behåller vi 75% av resans pris. Från den 29/12-2017 fram till resans avgång behåller vi 100% av resans pris.