Skriv ut

Europas magnifika sjöar

De mest fantastiska sjöarna som finns i Europa ligger i närheten av Alperna. Vi kommer att besöka Bodensjön som delas av tre länder och här finns Lennart Bernadottes blomsterö – Mainau. Lago Maggiore ligger i Italien och är känd för sitt milda klimat. Här finns också en ö, Isola Bella med en vacker trädgård och ett elegant palats. Resan går vidare till Lago di Como som sedan länge varit en tillflyktsort för rika och berömda. Bland de moderna kändisar som har eller har haft hus vid sjön kan nämnas Madonna och George Cloony. Sist men inte minst kommer vi till Italiens största sjö – Lago di Garda. Här trivs olivträd, vinrankor och citronträd och de små städerna ligger som ett pärlband runt sjön.

Dag 1

Vi avreser från våra hemorter vid lunchtid. Vi gör ett stopp för kaffe i närheten av Växjö innan vi fortsätter vår resa ner till Trelleborg. Här väntar en av TT Lines båtar för att ta oss till Travemünde. Vi intar våra hytter innan vi äter en gemensam buffémiddag. (43 mil)

Dag 2

Idag fortsätter vi vår resa genom Tyskland och under dagen gör vi stopp för både kaffe och lunch.  Vi passerar tyska städerna Göttingen och Kassel innan vi når vårt hotell i Bad Kissingen. Här äter vi en gemensam middag. (55 mil)

Dag 3

Efter frukost beger vi oss iväg söderut genom landet. Vi lämnar Tyskland och dagens mål är Bodensjön och blomsterön Mainau – ön där det alltid blommar. Här strosar vi runt bland blomsterkantade terrasser som blickar ut över sjön. Här hittar ni många sevärdheter bland annat ett barockslott, vackra trädgårdar och exotiska växter. Efter vårt besök på Mainau åker vi vidare till Bregenz där vi bor på Hotel Messmer. Gemensam middag på hotellet. (35 mil)

Dag 4

I dag tar vi sikte på Italien och den lilla staden Baveno/Stresa vid Maggioresjön. Vår resa går genom Lichtenstein och senare Schweiz, bergen är höga och dalarna djupa där vägen slingrar sig genom landskapet. Mot kvällningen kommer vi fram till Baveno/Stresa. Vi tillbringar kommande 2 nätter  på ett av Zacchera Hotels 4-stjärniga hotell. Vi avnjuter en gemensam middag på hotellet. (30 mil)

Dag 5

Dagen ägnar vi åt Lago Maggiore, här vid foten av Alperna hittar man de finaste fikonträden, vildvuxet blommande bougainvillea och solstinna citrusfrukter. Att vandra runt är lite som att uppleva en norditaliensk tolkning av Amalfikusten med den glittrande Lago Maggiore som en skärva av Medelhavet. Vi tar båten ut till den exotiska ön Isola Bella där en guide väntar på oss för att ta oss runt i den här vackra trädgården där man också hittar de vita påfåglarna. Vi återvänder till vårt hotell, här väntar en gemensam middag.

Dag 6

Idag reser vi vidare mot Gardasjön. På vägen gör vi ett stopp vid Comosjön med sina imponerande villor och trädgårdsanläggningar. Vi upplever en vacker miljö när vi passerar de stämningsfulla städerna och dramatiska sluttningarna. Framåt kvällen kommer vi fram till vårt hotell Poiano Resort i Garda San Vigilio där vi ska bo i två nätter. Under kvällen samlas vi för att äta en gemensam middag. (30 mil)

Dag 7

Efter frukost åker vi idag ner till halvön Sirmione som är en riktig pärla vid Gardsjöns strand. Här får vi nu några timmar på egen hand att strosa runt i de mysiga små gränderna. Mitt på dagen tar vi båten till Bardolino där vi besöker en vingård, provar vin och äter en lättlunch. Vi avslutar dagen med en guidad rundtur på Museo dell´olio di Oliva, vi får också prova olivoljor. Vi återvänder till vårt hotell, på kvällen äter vi en gemensam middag. (10 mil)

Dag 8

Idag påbörjar vi vår resa hemåt. Vi passerar norra Italiens majestätiska landskap och via Europabron kommer vi in i Österrike. Resan går vidare i Tyskland, genom Bayern med sina storslagna vyer. Framåt kvällen når vi Erlangen här kommer vi att äta kvällens middag och även tillbringa natten på hotell NH Erlangen (61 mil)

Dag 9

Efter frukost åker vi vidare genom Tyskland upp till Travemünde vi gör ett kortare på Citti i Lübeck där ni har möjlighet handla innan vi når Travemünde och TT Lines färja. Vi intar våra hytter och där efter äter vi en gemensam buffémiddag. (67 mil)

Dag 10

Idag serveras en tidig frukost innan vi kliver av vår båt i Trelleborg. Bussen tar oss vidare upp mot Växjö där vi dricker förmiddags kaffe. Beräknad hemkomst till Västervik ca.kl. 15.00. (43 mil)