Europas magnifika sjöar

Italien
Vi besöker Bodensjön som delas av tre länder, italienska Lago Maggiore och Lago di Como samt kända Lago di Garda – Gardasjön som är Italiens största sjö. Vi hinner även med den lilla Lago di Tenno med sitt smaragdgröna vatten.
Dag 1

Vi avreser vid lunchtid. Vi gör ett stopp för kaffe i närheten av Växjö/Älmhult innan vi fortsätter vår resa ner till Trelleborg. Här väntar en av TT Lines båtar för att ta oss till Travemünde. Vi intar våra hytter innan vi äter en gemensam buffémiddag.

Dag 2

Idag fortsätter vi vår resa genom Tyskland och under dagen gör vi stopp för både kaffe och lunch. Vi passerar de tyska städerna Göttingen och Kassel innan vi når Hotel Ullrich i Elfershausen. Här äter vi en gemensam middag.

Dag 3

Vi lämnar Tyskland och dagens mål är Bodensee och blomsterön Mainau – ön där det alltid blommar. Här hittar ni många sevärdheter, bland annat ett barockslott, vackra trädgårdar och exotiska växter. Efter vårt besök på Mainau åker vi vidare till Bregenz där vi bor på Hotel Messmer. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4

Idag tar vi sikte på Italien och den lilla staden Baveno vid Lago di Maggiore. Vår resa går genom Lichtenstein och senare Schweiz. Vi tillbringar 2 nätter på det typiskt italienska, 4-stjärniga Hotel Simplon med sin härliga trädgård. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5

Dagen ägnar vi åt Lago Maggiore. Här vid foten av Alperna hittar man de finaste fikonträden, vildvuxet blommande bougainvillea och solstinna citrusfrukter. Vi tar båten ut till den exotiska ön Isola Bella, till familjen Borromeos slott och trädgård. Här väntar en guide på oss för att ta oss runt på ön. Vi återvänder till vårt hotell, här väntar en gemensam middag.

Dag 6

Idag reser vi vidare mot Lago di Garda. Vi gör ett stopp vid Lago di Como med sina imponerande villor och trädgårdsanläggningar. Framåt kvällen kommer vi fram till vårt Hotel Poiano Resort i Garda San Vigilio där vi ska bo i två nätter. Gemensam middag.

Dag 7

Vi åker norrut längs Gardasjön och besöker Lago di Tenno, en sjö med vatten som är smaragdgrönt. Vi besöker också huvudorten vid Lago de Garda, Riva. Gemensam middag på hotellet.

Dag 8

Vi påbörjar hemresan och via Europabron kommer vi in i Österrike och in i Tyskland genom Bayern. Väl framme i Erlangen äter vi middag och tillbringar natten på hotell NH Erlangen.

Dag 9

Mot Travemünde. Om tiden tillåter gör vi ett stopp där ni har möjlighet handla innan vi når färjan. Vi intar hytterna och därefter gemensam buffémiddag.

Dag 10

Bussen tar oss vidare upp mot Älmhult, där har ni möjlighet att dricka förmiddagskaffe. Beräknad hemkomst till Västervik under eftermiddagen.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss- och båtresa t/r
• Kaffe och smörgås dag 1
• Del i 2-bäddsrum och insides 2-bäddshytt 9 nätter
• 9 frukost
• 9 middag ex. dryck
• Entré till Mainau
• 1 båttur
• Entré och guide på Isola Bella
• Reseledare

TILLÄGG:

• Enkelrum 2.160:-
• Platsmarkering 250:-

REDERI:

TT Line

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 12.30
Västervik Lunnargatan 14 kl. 13.00
Ankarsrum Hallens garage kl. 13.20
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 13.50

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Hotel Ullrich 

Hotel Messmer 

Hotel Simplon 

Hotel Poiano Resort 

NH Erlangen 

Om Rederiet

TT-Line 

Bra att veta

Glöm inte pass och Försäkringskassans utlandskort.

Max Bagagevikt

50 kg.

Valuta

Euro.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG