Slutsåld

Skriv ut

Gardasjön

Vi reser återigen till Italiens största sjö Gardasjön. En otrolig vacker sjö med sitt kristallklara azur blå vatten. Vi bor som vanligt på 4-stjärniga Grand Hotel Riva med sin restaurang på taket. Staden Riva del Garda har mysiga gränder, trevliga uteserveringar och bra shopping. En resa där vi får njuta av bl.a. storslagna vyer, gott vin och en härlig båttur till charmiga Limone.

Dag 1

Bussen avgår från våra hemorter upp till Arlanda. Här väntar flyget som tar oss ner till Italien och Venedigs flygplats. Här väntar Hallens Buss och vi fortsätter ca 16 mil innan vi når den otroligt vackra Gardasjön. Vid ett av stadens torg, precis vid strandkanten av sjön ligger Grand Hotel och här checkar vi in. Middagen serveras i restaurangen uppe på taket med vacker utsikt.

Dag 2

Efter frukost kan den som vill följa med till Verona och besöka Julia. Den välbevarade, historiska stadskärnan har utnämnts till världskulturarv av UNESCO. Ett av de mest anmärkningsvärda byggnadsmonumenten är amfiteatern. Arenan byggdes ca 30 år e.Kr. och är en av Italiens största. Arenan är idag en mycket omtyckt operascen. Verona är också känd som skådeplats för historien om Romeo och Julia och det som sägs ska ha varit Julias balkong är en uppskattad sevärdhet. Ett trevligt ställe är Piazza Erbe som brukar ha en fin grönsaksmarknad mitt på torget, i närheten finns också bra resturanger och caféer. (20 mil)

Dag 3

Vi startar på förmiddagen och åker längs med sjöns östra strand och ser trevliga orter och fina vyer. Efter en stund kommer vi till Bardolino, en gammal och fin badort. Idag är orten mest känd som en vinort och här gör man främst rött vin. Vi besöker en av alla vingårdar och får prova vin samtidigt som det serveras en lättare lunch. Den som önskar kan även köpa gårdens viner, olivolja mm. Under eftermiddagen återvänder vi till Riva.

Dag 4

Idag byter vi färdmedel från buss till båt. Vi gör en fin tur till den lilla staden Limone på den västra stranden av sjön. Som namnet avslöjar har man odlat och odlar fortfarande citroner har, det är den nordligaste platsen i Europa där man kan odla citroner utan växthus. Vi håller oss runt den gamla fiske-hamnen där det finns butiker, restauranger och caféer i de vindlande gränderna. Den som orkar kan ta en promenad upp till kyrkan. Vi återvänder till Riva under eftermiddagen. (10 mil)

Dag 5

Idag har vi en helt ledig dag i Riva! På förmiddagen brukar det vara marknad inne i centrum, här säljs allehanda ting kläder, resväskor och även mat. Det gäller att vara tidigt ute, vid kl. 14.00 brukar alla packa ihop sina varor. Den modige kanske tar ett dopp, sjön är djup så vattnet är ofta ganska svalt. Att upptäcka staden på egen hand är härligt, titta i affärerna, ta en kaffe på något café vid Rådhustorget eller bara sitta nere vid strandkanten och se på folklivet.

Dag 6

Efter frukost tackar vi för oss och säger Ciao! Färden går norrut och vi kan njuta av Brennerpasset med sin fantastiska motorväg. Vi följer floden Inn ett tag och passerar München. Till kvällen når vi målet för idag – vinstaden Würzburg, här fanns en gång i tiden fler vinstugor än kyrkor. Vi ”nattar” över på Hotel Post och här får vi även vår kvällsmat. (65 mil)

Dag 7

Efter den italienska frukosten känns det som mycket mat när man återvänder till Tyskland. Vägen hemåt går via Kassel och Hannover. Vi stannar på något trevligt ställe för lunch samt för kaffe, både för och eftermiddag. Vi når Hotel Lübecker Hof till kvällen och vi äter sista middagen med gänget. (57 mil)

Dag 8

Vi fortsätter vår färd norrut men hinner med ett stopp på ett av varuhusen. Färjan går vid lunchtid från Puttgarden och under sen eftermiddag är vi tillbaka i Sverige. Vi beräknar ankomsttiden i Västervik till ca 23.00. (70 mil)