logo
Skriv ut

Helgkryssningar till Kiel

Avkopplande avbrott – två kvällar ombord och en heldag i Tyskland med mängder av shoppingmöjligheter. Intresset för denna härliga kryssning kombinerad med shopping ökar varje år. Vi åker till Citti i utkanten av Kiel, här har ni stora möjligheter att proviantera till förmånliga priser.

  • Dag 1

    Bussen avgår från hemorten under förmiddagen, efter en kafferast beräknas vi anlända till Göteborg ca kl. 17.00. Stena Lines färja kastar loss kl. 18.45. Boka gärna buffé genom oss till kl. 18.00.

  • Dag 2

    Efter frukost har ni nu möjlighet att följa med oss och handla på Citti som är ett av de större varuhusen i utkanten av stan. Vi återkommer till centrum ca kl. 13.00 och ni har tid att på egen hand utforska Kiel. Holstenstrasse ligger t.ex. endast ett stenkast från båten. För den ”ölsugne” rekommenderas ett besök på Kielerbrauerei vid Markplatz. Här gör man sitt eget öl och de stora kopparkärlen blänker, här finns även ”äkta” tysk mat. Restauranger finns i mängder så det är inte svårt att hitta något att äta. Under dagen finns möjlighet att gå ombord på båten, hytten är densamma hela resan. Båten avgår igen kl. 17.45.

  • Dag 3

    På morgonen lämnar vi Göteborg ca kl. 09.30 för fortsatt färd hemåt, hemkomst till Västervik ca kl. 15.00.