logo
Skriv ut

Italiens goda mat

Italiensk mat tycker de flesta om, alla äter vi ju pizza. Men det finns mer, världens största matmarknad finns i Bologna där man kan frossa i 9000 kvadratmeter färg och form. Den lufttorkade skinkan - är den italienska bättre än den spanska? Följ med och prova skinkan men också balsamvinäger. Vill man ha något annat än mat att vila ögonen på så gör vi också ett besök hos Ferrari.

Dag 1

Vi startar vår resa vid lunchtid och bussen tar oss till Trelleborg och vår väntande färja. Vi får våra hytter och äter fartygets buffé tillsammans. (38 mil)

Dag 2

Frukosten blir tidigt idag och vi går av färjan. På kajen står bussen och väntar för att ta oss söderut. Vi stannar på något trevligt ”gaststätte” för lunch innan vi kommer fram till resans mål – Nördlingen. Staden ligger längs en av Tysklands temavägar, i detta fall den romantiska vägen. Faktum är att den svenska armén förlorade ett slag just här men det var på 1600-talet så det är väl glömt nu. Vi tar in på NH Hotel Klösterle för middag och en god natts sömn. (72 mil)

Dag 3

I dag tornar bergen upp sig och vi passerar både München och Innsbruck. Färden går via Brennerpasset och vi gör ett stopp här för att beundra utsikten. Färden går vidare in i Italien och förbi Romeo och Julias stad Verona och snart är vi i Reggio nell´Emilia där vi ska stanna i tre nätter på Hotel Mercure Astoria Reggio Emilia. (63 mil)

Dag 4

Buongiorno! Vi åker till Bologna som också kallas ”den feta” och ”den röda”. Det härrör till stadens goda mat samt till färgen på fasaderna eller den politiska färgen i staden. Vi kommer att besöka världens största
matmarknad i Bologna, här finns inte bara livsmedel utan även köksredskap. Här kommer även dagens lunch att serveras. Vi återvänder under eftermiddagen till hotellet. (15 mil)

Dag 5

Efter frukost beger vi oss till staden Parma tillsammans med en lokalguide. Ostsorten Parmigiano Reggiano som ofta kallas parmesanost har uppkallats efter Parma i kombination med ”vår hemstad” Reggio nell´
Emilia. Efter besöket åker vi vidare ett kort stycke till Langhirano för att smaka på den lufttorkade skinkan. Vi återvänder till hotellet för att till kvällen inta en 4-rätters middag med vin. (11 mil)

Dag 6

Förmiddagens besök har inget med mat att göra eftersom vi besöker Maranello och Ferarrimuseet. Här stannar vi en bra stund så att alla har tid att se de åtråvärda bilarna. Eftermiddagen tillbringar vi i staden Modena där vi ska äta lunch och prova balsamvinäger. Kvällens middag intar vi på egen hand. (8 mil)

Dag 7

Vi säger ciao och tackar för oss. Bussen tar oss över alperna igen och mot kvällningen når vi Arvena Park Hotel i Nürnberg. Här serveras vi middag och drömmer kanske om en ny, röd bil. (70 mil)

Dag 8

Efter frukost tar vi oss vidare norrut och gör stopp efter vägen för både kaffe och lunch. I kväll har vi en färja att passa men har vi gott om tid stannar vi på TT Lines shop för att inhandla sådant som vi inte hittade
i Italien. Vi får våra hytter och äter resans sista middag tillsammans. (69 mil)

Dag 9

Vi reser genom södra Sverige och stannar någonstans under vägen för att ta en kopp kaffe. Snart är vi tillbaka vid våra hemorter och det är dags att säga hejdå till vårt resesällskap.