logo
Skriv ut

Italienska Bubblor

Under den här resan kommer vi att få lära oss mycket om Prosecco - det omtyckta bubbliga italienska vinet. Vi rör oss i Sydtyrolen där vi bl.a. gör vingårdsbesök, njuter av vinprovningar och besöker mytomspunna Venedig.

Dag 1

Vår första dag på resan blir inte så lång. Bussen tar oss till Trelleborg och TT Lines färja. Vi äter middag ombord och sover skönt i våra kojer. (45 mil)

Dag 2

Färden går vidare efter frukost och vi susar genom Tyskland. Vi stannar för lunch på något Gasthaus längs vägen. Under eftermiddagen kommer vi in i Bayern och till staden Würzburg, känd för sitt vin. I natt bor vi på GHOTEL hotel & living, här äter vi också kvällens middag. Kanske vill någon prova viner från området till maten? (60 mil)

Dag 3

Idag passeras de stora städerna Nürnberg och München. Vi kommer att se den fina hoppbacken utanför Innsbruck på vår väg. Under eftermiddagen gör vi ett stopp på Europabron, den mest kända bron på Brenner motorvägen. De mäktiga Dolomiterna tornar upp sig när vi kommer in i Italien. Till kvällningen anländer vi till Hotel Leitgamhof i Chienes. Eftersom området räknas till Sydtyrolen finns också ett tyskt namn på orten – Kiens. På det här tyrol-inspirerade hotellet stannar vi två nätter och här äter vi även våra middagar. (55 mil)

Dag 4

Vi gör ett besök i den 12 hektar stora parken Trauttmansdorff. Här blommar tulpaner, narsisser mm. Kanske har vi tur att se de japanska körsbärsträden blomma och kanske har rhododendron slagit ut. Här finns växter som normalt inte skulle finnas i Merano, i närheten av alperna. Vårt andra besök idag görs i Bolzano på en vingård. Här gör man många vita viner men även en del röda. En lokal druva som används till röda viner heter Schiava som betyder ”kvinnlig slav”. (19 mil)

Dag 5

Vi kommer att fortsätta i vinets tecken. Två provningar står på dagens program och det kommer att bli bubbel för hela slanten. Under dagen har vi tagit oss söderut och efter våra provningar tar vi bussen till Park Hotel Villa Fiorita strax utanför staden Treviso. Staden kallas för ”lilla Venedig” eftersom många kanaler rinner genom staden. Här kommer vi att tillbringa 2 nätter med middag. (24 mil)

Dag 6

Vi bor inte så långt från Venedig och idag tar vi oss en tur med buss och båt till den mytomspunna staden. I två timmar får vi lära oss en hel del om staden tillsammans med en lokalguide. Vi återvänder till Treviso efter en mycket spännande dag. (7 mil)

Dag 7

Vi tackar för oss och nu tar vi oss norrut igen genom nästan hela Bayern. I natt stannar vi i Bayreut på Arvena Kongress Hotel, här äter vi även kvällens middag. Vill man ta en promenad efter middagen så ligger Operahuset och det nya slottet ca 20 min. från hotellet. (69 mil)

Dag 8

Vi startar dagens busstur efter frukost och vi tar oss fram genom Tyskland mot norr. Strax innan Berlin viker vi av västerut och till kvällningen är vi tillbaka i Travemünde och vår båt. Vi får våra hytter och äter middag ombord. (64 mil)

Dag 9

God morgon Trelleborg! Vi reser genom södra Sverige och stannar någonstans på vägen för att ta en kopp kaffe. Snart är vi tillbaka vid våra hemorter och det är dags att säga hej då till vårt resesällskap. (45 mil)