Skriv ut

Jubileumsresa till Bad Gastein

Alperna är så mycket mer än bara snö och fantastisk skidåkning. Under sommaren förvandlas det vackra vinterlandskapet till ett semesterparadis som passar hela familjen. Svenskarnas absoluta favorit är Bad Gastein i Österrike, luften är klar och myggfri. Under dagarna här kan de som vill följa med på utflykter som erbjuder både stad, historia, kultur och naturupplevelser.

Dag 1

Vid lunchtid bär det av söderut i Sverige och i trakten av Älmhult dricker vi eftermiddagskaffe. Under kvällen kommer vi fram till Trelleborg och vår båt. Vi serveras buffé och sedan är det dag att lägga ut. Natten tillbringas i hytten och här sover vi gott. (41 mil)

Dag 2

Vi äter en tidig frukost ombord, stiger av färjan och tar plats i bussen igen. Vår färd går söderut och landskapet ändras under dagen. Vi gör stopp för både kaffe och lunch innan vi kommer fram till kvällens hotell som ligger lite utanför Nürnbergs centrum. (68 mil)

Dag 3

Vi behöver inte starta dagen i ottan eftersom vi inte behöver åka så lång sträcka idag. Vi kommer att passera stora städer som München och Salzburg innan vi är framme vid resans mål – Bad Gastein. Vi har kanske lite tid att under eftermiddagen ta en liten
promenad i byn innan det blir tid för kvällens middag på Hotel Ski Lodge Reineke (40 mil)

Dag 4

Efter en härlig frukost lämnar vi Bad Gastein och gör en utflykt till Grossglockner. Här upplever vi en fantastisk natur med ett storslaget panorama över de mäktiga bergen och glaciärerna. Vi gör ett längre uppehåll med möjlighet att äta lunch med en vacker vy över de Österrikiska bergen, Grossglockner 3.798 m ö h, och dess enorma glaciärfall. Under eftermiddagen återvänder vi till Bad Gastein. Gemensam middag under kvällen. (28 mil)

Dag 5

Ni kan välja att boka till vår utflykt till Hitlers Örnnäste idag. Vi beger oss in i Tyskland, till orten Berchtesgaden och Hitlers Örnnäste. Området här gjordes till Hitlers södra högkvarter och här fanns bl.a arkitekten Speers hem, Martin Bormans högkvarter och hans modellbondgård. Här låg även Hitlers eget hus Berghof, som inte finns kvar idag. Upp till själva Örnnästet eller Kehlstein som det egentligen heter, får vi inte åka med vår egen buss utan vi måste byta till specialbussar och hiss. På drygt 1.800 meters höjd ligger Hitlers 50 års present som Martin Borman lät uppföra. Många av rummen står kvar i samma skick som under nazisttiden. Här finns tid för lunch. Vi återvänder till vårt hotell under sen eftermiddag. (20 mil)

Dag 6

Idag åker vi till Mozarts födelsestad Salzburg. Resan tar drygt en timme med buss. Bussen stannar utanför gamla stan, varefter vi promenerar gemensamt till Mozartplatz, hjärtat av staden. Här möter vår lokalguide oss och tar oss med längs de slingrande
gränderna, vackra torgen och förbi Mozarts födelsehus på Getreidegasse. Efter guidningen finns det tid för shopping, cafébesök m.m. Under sen eftermiddag återvänder vi till Bad Gastein. I kväll väntar en gemensam middag på hotellet. (22 mil)

Dag 7

Idag kan ni välja att boka till vår heldagsutflykt till Salzkammergut. Vi åker under morgonen för att idag ägna tid åt Österrikes
vackraste landskap. I St. Wolfgang ges det tid att äta lunch. Vi flanerar i den pittoreska byn och ser värdshuset Vita Hästen, känt från operetten med samma namn innan vi tar båten över till St Gilgen. På tillbakavägen kör bussen via det största alpområdet i Österrike – Postalm. Området fylls under sommarmånaderna av hästar, kor och får som då är på grönbete. (30 mil)

Dag 8

Vi får säga adjö till Österrike och vi vänder bussen norrut. Så småningom försvinner de höga bergen och landskapet blir mer platt. Kvällen kommer vi att tillbringa i Leipzig. (65 mil)

Dag 9

Efter frukost tackar vi för oss och ger oss iväg. Under förmiddagen når vi Berlin där vi gör ett stopp för lunch. Vi hoppas på att trafiken varit snäll under dagen och att vi då hinner med en liten stadsrundtur med bussen innan vi åker vidare. Under kvällen kommer vi fram till Travemünde och TT Lines färja som bjuder på mat och logi. (47 mil)

Dag 10

När frukosten är uppäten är det dags för bussen att rulla ut på svensk mark igen. Vi stannar någonstans efter vägen för att dricka
förmiddagskaffe. Vi beräknas vara tillbaka i Västervik kl. 15.00. (41 mil)