Skriv ut

Julshopping i London

London är och har alltid varit en populär julstad. Staden strålar i julens alla färger och stämningen är härlig. Hit strömmar besökare från hela världen för att shoppa de mer unika julklapparna och promenera längs de julbelysta gatorna runt Oxford Circus, Soho, Picadilly och idylliska Covent Garden. I den engelska huvudstaden finns ett antal både större och mer lokala julmarknader. Vill man inte handla på de stora varuhusen, t.ex. Harrods och Selfridge s så kan man bara njuta av att de klätts i julskrud, något som välbärgade Londonbor gjort i alla tider.

 • Dag 1

  Bussen tar oss till Landvetter. När vi kommer fram till London möter vår lokalguide upp och tar oss med på en tur runt i staden för att vi ska få ett ”grepp” om var alla sevärdheter finns. Vi checkar in på Copthorne Tara Hotel Kensington. Kvällens middag äter vi på egen hand, kanske i någon av hotellets restauranger.

 • Dag 2-3

  Dag 2 – 3: Älskar ni att shoppa och gärna i stora städer så har ni kommit helt rätt. Hela London sjuder av liv. Besök gärna Oxford Street och Regent Street, här ligger affärerna tätt och julskyltningen är mycket fin. Det finns även marknader som man kan besöka t.ex. Camden Market eller Greenwich Market.

  Man bör inte glömma ”Hyde Parks Winter Wonderland”. Här trängs gäster med utsmyckade marknadsstånd, en stor isbana, minicirkus och tomteland. Även runt London Eye och Tower of London finns marknader av olika karaktär, men med garanterad julkänsla.

  London vimlar av museum av olika slag. British Museum är ett av världens största och finaste. Här ställs värdefulla skatter ut från hela världen, när man tröttnat på utställningar kan man dricka Afternoon Tea i museets restaurang. Ett annat populärt ställe är Madame Tussauds, här finns många kändisar att besöka bl.a. The Queen och Madonna. Ett besök på Towern hör London till. Det är en av de mest berömda fästningarna i världen med mycket mystik och märkliga historier.

  Vill man besöka någon av alla musikalteatrar under vistelsen finns möjlighet att boka från Sverige eller köpa på Leicester-Square till sista minuten pris. Någon kväll kanske det kan passa att gå på pub, dricka en ”pint” och äta Fish & Chips.

  Tips! Boka till någon av våra trevliga utflykter för både stora & små!

 • Dag 4

  Idag hinner vi med mer shopping då vårt flyg inte avgår förrän kvällen. Åter på Landvetter runt midnatt för vidare färd hemåt.

Utflykt 1: Pub-middag. Vi besöker en av alla Londons härliga pubar där vi äter en bit mat och tar ett glas öl och njuter den härliga atmosfären. Pris: 295:-/person

Utflykt 2: Följ med till Tower of London och upplev en del av Londons fascinerande historia! Towern är en av de sevärdheter som du måste besöka minst en gång i livet! Det finns så mycket att se och uppleva för hela familjen! Hennes Majestät Drottning Elizabeths kungliga slott och fästning, The Tower of London, även känd som Towern, är ett historiskt slott som ligger på norra stranden av Themsen i centrala London. Tower of London är förmodligen mest känd för kronjuvelerna (”Crown Jewels”) och slottsdrabantstyrkan eller slottsväktarna Beefeaters (”Yeoman Warders”), men andra sevärdheter som ”The White Tower”, ”The Bloody Tower” och ”The Traitor’s Gate” är också väl värda ett besök när du befinner dig vid den mer är 900 åriga borgen. Pris: 550:-/person

Utflykt 3: Windsor Castle Utforska Windsor Castle, drottningens favorit boende på helgerna, världens äldsta och största kontinuerligt bebodda slott. Under vårt besök kommer vi att lära oss om slottets historia, utforska de kungliga gemaken och förundras av skatter från den kungliga samlingen. Pris: 595:-/person

O.B.S! Utflykterna genomförs vid minst 10 deltagare.

Harry Potter Museet – Upptäck Harry Potters magiska värld inne på Warner Bros. Studios. Du som under det senaste decenniet älskat och fängslats av historien om Harry Potter får inte missa detta besök till Warner Bros. Studio utanför London och inspelningsplatsen där allting började. När dörrarna öppnas till studion får du följa med bakom kulisserna och se inspelningsplatsen till de största filmsuccéerna genom tiderna. Pris: 400:-/person O.B.S! Enbart biljett, vi hjälper till att ordna transport.