Slutsåld

Skriv ut

Köpenhamn – Olso

Upplev två Nordiska huvudstäder och en härlig avkopplande kryssning mellan Köpenhamn och Oslo.
Två nätter ombord på DFDS Seaways färjor och gott om tid att upptäcka våra grannars
fantastiska huvudstäder.

 • Dag 1.

  Vi reser från hemorten på morgonen till Köpenhamn. DFDS Färja avgår kl. 16.30 från Köpenhamn och det blir en fin tur genom Öresund via Ven längs den skånska kusten innan det är dags för middag.

  Vi testar DFDS goda buffé med skaldjur och annat gott. Efter middagen är det fritt för egna aktiviteter. Ombord på DFDS fartyg kan du fynda i Taxfree-shopen, koppla av i Bubble Zone & Wellness eller varför inte bara sitta i någon av barerna och njuta av dem härliga vyerna och fartygets egen underhållning.

 • Dag 2.

  Dagen startar med en varierande frukostbuffé och därefter färdas vi upp genom Oslofjorden från första parkett. Om du är vaken riktigt tidigt (och om vädret är med oss) så kan du beundra sagolika vyer när vi passerar inloppet till Oslofjorden.

  Kl. 09.45 är färjan iland i Oslo, då möter vi upp en lokalguide som tar oss med på en rundtur i Oslo. Turen går via den fina Operan, Vigelandsparken och Akers brygge, Under eftermiddagen finns det tid att upptäcka Oslos paradgata Karl Johan på egen hand innan det är dags att återvända till färjan som ska ta oss tillbaka till Danmark. Färjan avgår kl. 16.30. Ombord väntar en 2-rätters middag och därefter står alla färjans begivenheter till Ert förfogande.

 • Dag 3.

  Även denna dag startar vi med en sjöfrukost medan färjan seglar in längs västkusten på väg mot Köpenhamn.

  Kl. 09.45 är vi tillbaka i Köpenhamn, där får vi ca 3h på egenhand att promenera på Ströget, kanske äta en rød pølse och se oss omkring i ”Dronningens by”.  Efter en stund på egenhand rullar bussen åter hemåt och vi kommer att stanna längs vägen för ett matstopp. Vi beräknar att vara tillbaka i Västervik ca. kl. 21.00.

Glöm inte pass, körkort eller nationellt ID-kort.
T
a också med Försäkringskassans utlandskort.