logo

Slutsåld

Skriv ut

Kroatien

Följ med på en resa till vackra Dalmatien i Kroatien där vi får uppleva spännande utflykter, kristallklart vatten men också tre dagar med egen tid att bara njuta av sol och bad eller kanske åka på egna upptåg. Vi bor strax utanför Sibenik på 4-stjärniga Hotel Jure. Sibenik kallas Adriatiska havets pärla och är belägen vid Krka-flodens delta på den vackraste delen av Adriatiska havets östra kust. Vi gör utflykter till nationalparkerna Krka och Kornati, som med sina fascinerande landskap får många besökare att tappa andan.

Dag 1

Vi avreser från hemorten under morgonen för att ta oss till Göteborg och Landvetter. Här väntar vårt flyg som tar oss till Split i Kroatien. Väl framme möts vi upp av vår buss som tar oss till Amadria Park Hotel Jure utanför Sibenik som blir vårt hem under vistelsen. Hotellet är 4-stjärnigt och renoverades 2016. I kväll väntar en middag på hotellet. (30 mil + 6 mil)

Dag 2

Idag har vi dagen fri för egna aktiviteter. Kanske man bara vill sola och bada eller vem vet åka på en egen upptäcktsfärd. Middag på hotellet.

 

Dag 3

Idag gör vi ett besök i nationalparken Krka. Ett fantastiskt landskap med många små vattenfall och sjöar inbäddade i lummig grönska, enligt många den finaste av alla nationalparker i Kroatien. Under dagen kommer vi att ta en båttur på sjön Visovac Lake. Det är tillåtet att bada så missa inte upplevelsen att ta ett dopp vid de skummande vattenfallen. Middag på hotellet. (4 mil)

Dag 4

Efter en god frukost väntar idag en heldag på båt i den annorlunda skärgården. Vi besöker idag Kornatiöarna som är en nationalpark. Här får vi uppleva en annorlunda natur med sin unika skönhet. Landskapet på
Kornati bjuder på en utsikt över steniga öar med lite grönska här och där. Det är svårt att låta bli att beundra de stora klipporna som verkar växa rakt upp från havets yta. Under vår båttur bjuds vi på lunch och för de som vill får man chans att ta ett bad i det kristallklara vattnet. Vi återvänder hem till hotellet under tidig kväll. Middag på hotellet.

Dag 5

Dagen är fri för egna aktiviteter. Middag på hotellet.

Dag 6

Idag åker vi till Kroatiens näst största stad Split för en guidad stadsrundtur. Split är en av Kroatiens vackraste städer och Gamla staden domineras av Diocletianus mäktiga palats med dess höga klocktorn. Gator och torg är smyckade med dyrbar marmor importerad från Grekland och Italien. Gamla delen av Split är bilfri och full med caféer, små butiker och restauranger. Den ena vackra byggnaden ersätter den andra och det bara kokar av historia i kvarteren och gränderna. Middag på hotellet. (18 mil)

Dag 7

Dagen är fri för egna aktiviteter. Middag på hotellet.

Dag 8

Vi återvänder till Split men idag ut till flygplatsen. Det är dags att säga adjö till Kroatien för den här gången. När vi landar i Göteborg under sen kväll står vår buss och väntar på oss för vidare färd hem. (6 + 30 mil)