Skriv ut

Kryssning med besök på Kuba, Jamaica & Caymanöarna

Våra kryssningar har blivit mycket uppskattade med koncept som innebär direkt anslutning till MSC Cruises fartyg. 2018 bär det för första gången av till Kuba, Jamaica och Caymanöarna med fantastiska utflyktsmål, ställen man kanske inte själv tar sig till. En resa som är sådär exotiskt som man föreställer sig och bjuder på vajande palmer, medryckande rytmer, turkosblått hav, fascinerande öar, leende människor och spännande resmål. Ni som följer med på vår kryssning kan välja till tvåbäddshytter med balkong, för vem vill inte få sin frukost serverad här. MSC Cruises är ett italienskt företag men besättningen ombord är internationell och talar engelska och servicen är av toppklass. Med på resan finns vår personal för att hjälpa er med allt från att hitta rätt på flygplatsen till språkproblem.

Dag 1

Vi avreser från våra hemorter och låter bussen ta oss till Stockholm och Arlanda. Efter ett kortare stopp i Paris tar vi flyget till Kuba, flygtid ca 10,5 timmar. Under kvällen kommer vi fram till Havanna här väntar vår chartrade buss för att ta oss till hotell Memories Miramar som blir vårt hem för natten.

Dag 2

I dag väntar en stadsrundtur i Havanna. Vi börjar med en rundtur i ”vintage classic cars” innan vi fortsätter stadsrundturen med en 3 timmars promenad i kolonial Havanna (guiden är engelsktalande), vi avslutar vår stadsrundtur med en lunch exkl. dryck. På eftermiddagen tar bussen oss till hamnen där vårt fartyg MSC Opera väntar. Nu är det dags för incheckning innan vi får gå ombord.

Dag 3-4

Nu får vi 2 dagar på oss att njuta av vad Havanna har att erbjuda. Ni har nu möjlighet att följa med på någon av fartygets egna utflykter, eller bara njuta av Havanna på egenhand. Fartyget lämnar Havanna under tidig eftermiddag dag 4 för att ta oss till nya destinationer.

Dag 5-8

Under dessa dagar ska vi njuta av Karibiens fantastiska övärld med turkosblått hav, vajande palmer och vita stränder. Livet ombord är okomplicerat, önskar man åka på utflykt så gör man det annars kan man gå iland på egen hand eller njuta ombord vid poolen. Vi kommer att besöka 3 olika destinationer under vår vistelse Isla de la Juventud – Kuba, Montego Bay – Jamaica och George Town på Caymanöarna. Utflykterna bokas ombord             (ingår ej i priset), läs om utflykterna på rederiets hemsida www.msccruises.se eller kontakta oss på Hallens Buss.

Dag 9

Efter att fartyget lagt till kl. 15.00 är det dags att lämna MSC Opera för denna gång. Vår transferbuss tar oss tillbaka till flygplatsen där vårt flyg tillbaka mot Europa väntar.

Dag 10

Efter en mellanlandning i Paris landar vi på Arlanda under eftermiddagen, där väntar vår buss som tar oss hem till Småland igen.

Viktig information

 

Glöm inte: Giltigt pass samt Visum

Valuta iland och ombord: Kuba: Peso convertible. De flesta kreditkort accepteras, dock ej American Express eller kreditkort utställda i USA. Möjligheterna att använda kreditkort i Havanna är dock starkt begränsade. Nästan inga affärer eller restauranger accepterar kreditkort. Uttagsautomaterna kan endast nyttjas med Visa-kort och fungerar inte heller alltid i Havanna. Det går dock att ta ut pengar även med MasterCard, men då endast inne på själva bankkontoret. Vid uttag eller betalning med Visa eller MasterCard tillkommer en avgift på 10-12 % av beloppet. Vi rekommenderar därför att ta med euro hemifrån och växla på flygplatsen eller hotellet.   Valuta ombord: Euro

Cruise Card: Vid incheckning får varje gäst ett Cruise Card som används som betalningsmedel ombord. För att få ett sådant kort måste gästen betala en deposition med kontanter (€ 250) eller registrera sitt bank/ kreditkort (VISA/Mastercard)

Boende: Hotel Memories Miramar och MSC Opera

Kom ihåg att hotellstandarden på Kuba generellt är sämre än den vi är vana vid och hotell kan komma att ändras.

Max bagagevikt: Handbagage 8 kg (55x40x23 cm) + Incheckat bagage 20 kg

Pass: Giltigt pass 6 månader efter hemkomst. När du bokar resan, ange stavning av ditt namn enligt pass.

Försäkringar: Kontrollera med ert försäkringsbolag så att ni har avbeställnings-och reseförsäkring som gäller. Reseförsäkringen ska innehålla speciell flygtransport hem. Finns dessa på ert bank/kreditkort, kontrollera betalningsvillkor. OBS! Enligt kubansk lag krävs det att alla resenärer kan visa ett bevis på reseförsäkring som täcker kostnader för eventuell sjukhusvistelse, läkarbesök, medicin samt hemtransport. Detta intyg ska vara utfärdat på engelska och fås via ditt försäkringsbolag, där du har din hemförsäkring.

O.B.S. På denna resa säljer Hallens Buss ej avbeställningsskydd.

Avbokningsregler: Minsta avgift vid avbokning 1000:-/pers. Flygbiljetten går i fullkostnad 90 dagar innan avresa. Ändring av bokning kan göras mot avgift, enl. MSC Cruises regler.

 

Dricks iland: Iland betalar man dricks överallt, till busschaufförer, bagagebärare mm.

 

Vaccination: Rekommendationerna är att man har Polio-, stelkramps- och difterivaccinationerna ses över. Skydd mot hepatit A (epidemisk gulsot). Hepatit B-vaccin (vid långvarig vistelse i landet eller vid kortare vistelse om du avser resa upprepade gånger till riskländer). Kolla alltid med din vårdcentral vad de rekommenderar.