Skriv ut

Mäktiga Madrid

Spendera några härliga höstdagar i Spaniens huvudstad Madrid – kontrasternas stad. Ett mecka av muséer och gallerier i världsklass, bra shopping och mysiga caféer. Under vår resa lär vi oss bl.a. mer om Madrids matkultur under en intressant matvandring och får en guidad historisk tur i den gamla staden Segovia.

Dag 1

Vi avreser från hemorten under förmiddagen till Arlanda för att kliva på planet till Madrid. Efter sen ankomst hämtar en buss oss och tar oss till centralt belägna Hotel Ganivet.

Dag 2

Under förmiddagen gör vi en tur med lokalguide och ser många av Madrids sevärdheter, bl.a. Plaza Mayor, slottet Palacio Real och Pradomuséet. Under eftermiddagen har ni möjlighet att på egen hand upptäcka Madrid. Här hittar du alla de stora modekedjorna
såväl som mindre butiker, restauranger och kaféer. För den som älskar att shoppa finns här ett stort utbud av t.ex. skor och väskor. Vi äter en gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 3

Idag gör vi en utflykt till staden Segovia som ligger en timmes bussfärd från Madrid. Under vår guidade tur i staden ser vi ett av Spaniens främsta monument från romartiden – Segovias romerska akvedukt. Akvedukten byggdes helt utan murbruk och hade
ursprungligen 118 bågar och var 16 km lång. Vi gör också ett besök vid berömda Alcázar, en vacker medeltida fästning från 1000-talet som har fungerat som inspiration för Disneys sagoslott. Vi ser också stadens imponerande katedral, den sista gotiska katedralen som byggdes i Spanien och som kallas la Dama de las Catedrales. Under dagen äter vi också en traditionell spansk lunch som består av ”spädgris”. Efter en dag i vackra Segovia återvänder vi till Madrid. Ikväll äter vi middag på egen

Dag 4

Idag tar vi på oss promenadskorna för att ge oss ut på en matvandring där vi upptäcker Madrids delikatesser. Iberisk skinka, olivolja,
tomat, ost, vin, cava… allt detta underbara medan vi passerar genom charmiga kvarter och några fascinerande landmärken längs vägen. En tur för gourmen, foodien och den som tycker om det goda i livet! Vad är det som gör iberisk Pata Negra skinka så speciell?
Hur lagras och skärs den upp? Vad är egentligen Extra jungfruolja? Var kommer Manchego-osten ifrån? Hur lagar man den bästa spanska omeletten eller gazpacho? Och varför äter spanjorerna så sent? Allt detta och mer därtill får vi lära oss under den här turen och givetvis smakar vi på det goda. I kväll äter vi gemensam middag på en tapas restaurang.

Dag 5

Idag äter vi frukost i lugn och ro innan vi tackar för oss och säger hej då! Bussen tar oss tillbaka till flygplatsen på förmiddagen och under kvällen landar vi i Stockholm. Här väntar en av Hallens bussar för att ta oss tillbaka till Småland igen.