logo

Slutsåld

Skriv ut

Montenegro

Montenegro är ett litet land, ungefär så stort som Skåne. Landet lever i skuggan av sin kända granne Kroatien och är okänt för många av oss. Namnet betyder ”Svarta bergen” och här finns höga berg men också djupa raviner, underbara nationalparker och ett glittrande hav. Resan innehåller spännande utflykter till fantastiska platser men vi har även tid för sol och bad.

Dag 1

Vi startar vår resa tidig morgon för att låta bussen ta oss till Köpenhamn och vårt flyg. Under eftermiddagen landar vi på Dubrovniks flygplats. Efter ca två timmar anländer vi till Hotel Square i
Budva och nu finns tid för lite vila innan den gemensamma middagen.

Dag 2

Efter frukost kommer en engelskspråkig lokalguide för att ta oss med på en dagsutflykt. Vi börjar med Budva, staden som, i Europa, har flest miljonärer per capita. Gamla stan är förstås ett måste med anor som sträcker sig 2 500 år bakåt i tiden. Vill man shoppa så är Budva platsen, där vi bor finns mest saker som har med bad att göra. Vår utflykt går även till Cetinje som under 50 års tid var huvudstad och säte för kungafamiljen i landet och numer är ett av palatsen residens för landets president. Bussen tar oss längs de branta sluttningarna på berget Lovc´en upp till den lilla byn Njegusi, här gör vi ett stopp för vinprovning med tilltugg. Vi återvänder till hotellet och äter middag tillsammans.

Dag 3

Ledig dag för sol och bad.

Dag 4

Efter en ledig dag fortsätter vi att utforska Montenegro. Tillsammans med vår lokalguide kommer vi att besöka både Kotor och Perast. Vi börjar med Perast, här väntar en båt som tar oss ut till ön ”Our Lady of the rocks”. Kyrkan här har en mycket speciell historia. Vi fortsätter med den fantastiskt fina, lilla staden med sina murar. Vi besöker katedralen St. Tryphon och efter har vi förhoppningsvis tid för egna strövtåg. Kvällens middag äter vi på hotellet.

Dag 5

Ännu en dag som kan tillbringas i en solstol, i havet eller både och. Varför inte ta lite shopping?

Dag 6

Efter frukost åker vi på en heldagsutflykt till Skadarsjön som är den största sjön på Balkan och ligger i både Montenegro och Albanien. Sjön är belägen i en nationalpark med olika fågelarter och växter. I staden Virpazar kliver vi på vår båt och njuter av en härlig tur. Vi kommer att äta lunch på en lokal restaurang efter vår båttur. Efter lunch och fri tid åker vi tillbaka till vårt hotell.

Dag 7

Idag gäller det att ta vara på dagen eftersom det är den sista i Montenegro. Middagen äter vi som vanligt tillsammans.

Dag 8

Efter frukost vinkar vi adjö till Becici och återvänder till Dubrovnik och flygplatsen. Vi landar i Köpenhamn där en av Hallens bussar väntar på oss för vidare färd hemåt igen, fulla av nya intryck och stärkta av solen.