logo

Slutsåld

Skriv ut

Norge – Fjordar, fjäll och dalar!

Under denna resa får vi uppleva några av Norges vackraste platser - Atlanterhavsveien, Trollstigen samt en härlig båttur på Geirangerfjorden, en av Norges vackraste sjösträckor, och som trollbinder de flesta med sina fjäll och fjordar. Välkommen till det fantastiska Norge.

Dag 1

Vi avreser tidigt på morgonen via Karlstad. I närheten av Charlottenberg stannar vi för lunch innan vi passerar gränsen. Under tidig kväll kommer vi fram till Scandic Ringsaker i Hamar, här äter vi middag och övernattar. (57 mil)

Dag 2

Vi lämnar Hamar efter frukost. Under dagen passar vi på att njuta av de vackra bilderna som tornar upp sig genom rutan, i synnerhet när vi passerar Dovrefjell med sina 11 toppar över 200 meter men även när vi åker längs älven i Gudbrandsdalen. I kväll når vi Kristiansund för övernattning och middag på Quality Hotel Grand. (45 mil)

Dag 3

Efter frukost fortsätter dagen i stor stil. Vi kommer att uppleva vyer som vi sent kommer att glömma. Färden börjar med Atlanterhavsvägen som är uppbyggd ute vid havsbandet där små broar sammanbinder öarna. Bussen tar oss sedan via Norges kanske mest berömda serpentinväg ”The Golden Route” innan vi kommer till Ålesund och Scandic Parken där vi ska bo i två nätter, som vanligt serveras middag på hotellet. (28 mil).

Dag 4

Idag har ni lite tid på egen hand att upptäcka Ålesund. Här kan du strosa runt och njuta av den vackra arkitekturen eller vandra de 418 trappstegen som leder dig upp för Akslaberget där du får en fantastisk vy över staden och öarna utanför Ålesund. Efter lunch beger vi oss av till Geiranger där en båttur väntar. Under ca 3 timmar får vi uppleva det norska fjordlandskapet som trollbinder de flesta. Ikväll väntar middag på hotellet.

Dag 5

När vi har ätit vår frukost börjar vi vår hemresa. Från bussfönstren passerar vi genom Norges mäktiga landskap innan vi når vårt hotell. I natt bor vi på Quality Airport Hotel Gardermoen. Här väntar en gemensam middag. (51 mil)

Dag 6

Idag vänder bussen mot Sverige. Även på hemresan går färden via Karlstad och vi kommer att avluta resan med en gemensam middag. (53 mil).