logo
Skriv ut

Polenkryss med Stena Vision

Välkommen med på en trevlig och givande kortsemester i Polen. Sedan starten hösten 2010 när de bekväma fartygen Stena Vision och Stena Spirit sattes in på linjen Karlskrona till Gdynia har Kjells Buss haft 3.000 resenärer på denna produkt. Vitsorden från nöjda resenärer har genom åren varit många så vi fortsätter även år 2019. Förutom 2 nätter ombord på båten med god mat och förmånlig shopping får vi uppleva en heldag i Polen tillsammans med en svensktalande guide som visar oss traktens sevärdheter. Mycket nöje och trevlig resa!

 • Söndag

  Efter en rast vid Kalmar Rasta kommer vi fram till Verköterminalen i Karlskrona. Här går vi ombord på Stena Lines färja som kl. 21.00 avgår mot Polen. Ombord finns det möjlighet att avnjuta en smaklig måltid i någon av restaurangerna samt tid att botanisera i taxfreebutiken eller besöka den härliga SPA-anläggningen.

 • Måndag

  Efter sjöfrukost anländer vi till Gdynia kl. 09.00. Välj själv vad den andra dagen ska bjuda på – se alternativ här nedan.

  Trestadsområdet:Heldagsturen ger dig en god inblick i trestadsområdet med marinstaden Gdynia, badorten Sopot och pittoreska Gdansk. Vid lunchtid gör vi en stadsvandring i gamla stan i Gdansk med besök i Mariakyrkan som är världens största tegelkyrka. Här blir det också tid för lunch innan vi träffas igen för att besöka köpcentret Riviera. Här stannar vi ca 1,5 timme innan bussen rullar vidare till färjan dit vi kommer ca kl. 17.30.

  Heldagsshopping:Riviera är norra Polens största köpcenter med 250 butiker och mängder med caféer och restauranger. Här finns både stora kedjor och lokala butiker. Vår buss hämtar upp oss på eftermiddagen och tar oss tillbaka till vår färja, dit vi kommer ca kl. 17.30.

  Åter på färjan kanske det behövs lite vila i hytten eller varför inte avnjuta en SPA-behandling? Under kvällen finns möjlighet för den som önskar att äta en prisvärd buffé inkl. dryck i fartygets restaurang. Kl. 19.30 avgår färjan åter mot Karlskrona.

 • Tisdag

  Vi intar en god sjöfrukost innan vi kl. 07.00 ankommer Karlskrona. Vi sätter oss åter i bussen och färdas norrut. Med en rast utmed vägen kommer vi hem till Västervik ca kl. 12.30.