Skriv ut

Shanghai, Suzhou & Hangzhou

Upptäck livliga Shanghai, en av Asiens häftigaste städer. Här byggs det skyskrapor i rasande fart, trendiga restauranger och butiker poppar upp varje dag. Det moderna, rika Kina i kombination med det koloniala europeiska arvet gör Shanghai till en otroligt spännande stad. Vi besöker även vattensamhället Tongli, sidenstaden Suzhou samt Hangzhou, känt för sitt te.

Dag 1

Vi avreser från hemorten på morgonen för att ta oss till Stockholm och vårt flyg mot Shanghai. Vi gör en mellanlandning i Helsingfors innan vi flyger vidare. Under flygresan mellan Helsingfors och Shanghai serveras middag och sedan får vi en stunds nattvila.

Dag 2

Vi landar i Shanghai och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Snabbtåget Maglev tar oss in till de centrala delarna av staden på bara dryga sju minuter. Stadens utveckling har gått enormt snabbt, samtidigt som inflyttningen från andra delar av Kina är mycket stor. Alla futuristiska byggnader i kombination med charmiga kvarter från Shanghais tidigare storhetstid i början av 1900-talet, utgör stadens unika charm. Vi börjar vår utforskning av Shanghai med en promenad i den folktäta och gamla stadsdelen China Town. Här besöker vi den vackra Yu-trädgården. Trädgården som från början var en privat trädgård anlades redan i slutet av 1500-talet. Vi äter lunch, checkar in på vårt hotell och har ledig tid innan vi samlas inför kvällens gemensamma välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

Dag 3

Shanghai är en relativt ung stad och det var inte förrän på 1600- och 1700-talet som staden började få betydelse som handelsplats. Vi får en bild över hur staden är uppbyggd på Shanghai Urban Planning Exhibition Center. Efter att ha sett staden i miniformat, får vi nu se den i maxiformat när vi högt uppe i Shanghai World Financial Center blickar ner över Kinas största stad. Vi besöker The Bund, den kända paradgatan längs med floden Huangpu som kantas av vackra koloniala byggnader. Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 4

Vi börjar dagen med att besöka en park där vi ser Shanghaiborna utöva sin morgongymnastik. När Shanghai öppnades för utländsk handel på 1800-talet kom stora delar av staden att kontrolleras av fransmän, britter och amerikaner. De områdena kallades koncessioner. I dag utforskar vi det charmiga området franska koncessionen. Här finns trädkantade gator med villor i kolonial stil blandat med kinesiska byggnader. I myllrande gränder har trendiga områden med lokala designbutiker och mysiga restauranger växt upp. Ett av dem är supermysiga Tianzifang. Här finns mängder med pubar, butiker och restauranger. Resten av dagen är på egen hand så här kan den som vill passa på att inta en lunch på egen hand. Lunch och middag på egen hand.

Dag 5

Vi gör ett besök på det fantastiska Shanghai Museum vars väggar är fyllda med intressant konst. Här ser vi även kulturella samlingar, fina möbler och andra vackra konstföremål. Vi besöker även konstområdet M50, ett måste för alla som gillar modern konst. Vi äter lunch och sedan är resten av dagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 6

Vi lämnar Shanghai för några dagar och beger oss med buss till det otroligt fina vattensamhället Tongli som också kallas Österns Venedig. Vi promenerar längs de mysiga kanalerna för att sedan besöka den vackra Tuisiträdgården som finns upptagen på Unescos världsarvslista. Vi äter lunch och åker vidare till Suzhou som är känt för sina kanaler, vackra trädgårdar och landets finaste siden. Vi tar in på vårt hotell och äter en gemensam middag. Lunch och middag ingår.

Dag 7

Vi börjar dagen i Suzhou med att besöka Net Master Garden som ligger några kilometer utanför Suzhou. Trädgården är den minsta till ytan mätt i Suzhou, men den är samtidigt den mest imponerande. Det var en arkitektonisk bedrift att bygga trädgården då den ger en illusion av att vara större än den faktiskt är. Trädgården är uppdelad i tre sektioner och stämningen är lugn och harmonisk. Här finns gångvägar, en variation av olika byggnader och vid huvudträdgården finns en stor damm. Redan för 5000 år sedan började man i Kina att framställa siden, och än idag är kineserna världsledande på detta. Vi besöker en sidenfabrik där vi bland annat får se hur kokonger nystas upp till flera hundra meter långa, glänsande silkestrådar. Vi fortsätter vår färd mot Hangzhou, när Marco Polo besökte platsen i slutet av 1200-talet ansåg han att den var en av de vackraste på jorden. Lunch och middag ingår.

Dag 8

Efter frukost åker vi på en båttur på Västra sjön, ett vackert område som är ett omtyckt resmål för nygifta och vi kan kanske se ett och annat förälskat par under vår båttur. Området runt sjön är inte bara känt för sitt natursköna landskap, här finns uråldriga byggnader och stengrottor. På sluttningarna vid Västra sjön odlas te, vi besöker en teplantage där vi får prova Drakkällans te som är känt som Kinas bästa. Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 9

Efter frukost återvänder vi till Shanghai där resten av dagen är ledig tid. På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

Dag 10

Efter frukost checkar vi ut och får transfer till flygplatsen, då det har blivit dags för att ta farväl av Kina och ta sig hemåt. Vi mellanlandar i Helsingfors och när vi kommer till Stockholm står vår buss och väntar för att ta oss tillbaka till Småland. Med många oförglömliga minnen i bagaget och förhoppningsvis flera nyfunna vänner. Återkomst till hemorten senare på kvällen.

Viktig information

Pass: Glöm inte giltigt pass. Notera att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter det att man lämnat Kina. När du bokar resan, ange stavning av ditt namn enligt pass.

 

Försäkring: Kontrollera med ert försäkringsbolag så att ni har avbeställnings-och reseförsäkring som gäller. Reseförsäkringen ska innehålla speciell flygtransport hem. Finns dessa på ert bank/kreditkort, kontrollera betalningsvillkor.

 

Avbokningsregler: På denna resa finns speciella avbokningsregler samt avbokningskostnader. Vid avbokning fram till den 25/2-2018 behåller vi anmälningsavgiften på 2500:- per person.

Från den 26/2-2018 fram till avresa behåller vi 100% av resans pris.