logo
Skriv ut

Shopping i Burg

Populär och trevlig shoppingresa till mysiga Burg! Vi vill att resorna till den tyska gränsen ska vara något mer än bara shopping, därför har vi valt att åka till mysiga Burg mitt på ön Fehmarn. Man påstår sig här ha Tysklands solskensrekord med 2200 soltimmar per år. Vi bor på centralt belägna Hotel Wissers med anor från 1750.

  • Dag 1

    Bussen avgår från hemorten på morgonen. Efter en kafferast i Älmhultstrakten fortsätter vi via Öresundsbron genom Danmark ner till Rödby. Färjan tar oss till Puttgarden på ca 45 minuter, passa gärna på att äta
    något ombord. Väl iland återstår en mil till Burg och vårt centralt belägna Hotel Wissers. Eftersom vi bor i centrum av staden finns här gott om restauranger för kvällens middag, vill man inte gå utanför dörren ikväll så finns det även restaurang på hotellet. (60 mil)

  • Dag 2

    Vi äter frukost i lugn och ro innan vi tar bussen till Fleggaardsbutiken. Under ett par timmar finns möjlighet att handla diverse varor till årets fester. På gångavstånd finns även Calles och Aldi. Vi åker med färjan
    vid lunchtid och det kan vara bra att äta något ombord. Nästa stopp blir Ljungby där man kan äta middag. Bussen beräknas vara tillbaka i Västervik kl. 22.00.