Skriv ut

Skidresa Val di Sole, Italien 2-10/3-2018

En bussresa genom Europa med oss ger er möjlighet att träffa både kända och nya härliga människor, inhandla den traditionella Jägermeistern på färjan över till Tyskland och borsta tänderna tillsammans på en tysk Autobahn-Rasthaus. Det bildas en trevlig, familjär stämning när vi delar upplevelser och har roligt ihop. Vi skapar den riktiga känslan för hur en skidsemester ska vara! 2018 besöker vi åter igen Val di Sole i Italienska Dolomiterna som består av tre skidområden, Dolomiti di Brenta, Adamello ski Passo Tonale samt Peio. Området tillhandahåller drygt 380 km preparerade pister med ett varierande urval av blå, röda och svarta nerfarter, vilket ger möjlighet att anpassa åkningen efter sin egen nivå från nybörjare till avancerad åkning. Liftsystemet är ett av de största i Italien och hänger ihop med Madonna di Campiglios nerfarter där Stenmark tog den första av sina 86 världscupsegrar. Snösäkerheten i Val di Sole är stor, och tack vare Passo Tonale i stort sett 100 procentig. I Passo Tonale finns nämligen tillgång till glaciäråkning på 3069 meters höjd.

  • Fredag/Lördag: Västervik-Malmö-Danmark-Tyskland-Österrike-Italien-Val di Sole

    Vi avreser från Västervik på morgonen, för att efter ett stopp i Växjö fortsätta ner till Malmö, där våra utvilade chaufförer möter upp. Vi fortsätter ner genom Danmark, och färjan Gedser -Rostock. På färjan finns möjlighet att äta sen lunch. Bussen tar oss ner genom Tyskland under natten och efter ett sista kvällsstopp beräknas vi vara framme vid Hotel Holiday i Monclassico lagom till frukost. Efter frukost tar ni hotellets egen skidbuss till backen och även åter på eftermiddagen. Innan det är dags för middag på hotellet hinner ni kanske med ett besök på relaxavdelningen.

  • Söndag - Torsdag: Skidåkning i Val di Sole

    Vi fortsätter att njuta av härlig skidåkning, under kommande dagar.  En dag kommer vi att ta vår egen buss upp till glaciären Passo Tonale med avslutande After Ski innan vi återvänder till hotellet. Vi kommer också att besöka Peio med vår egenbuss en av dagarna. Varje kväll serveras en 3-rätters-middag (exkl. dryck) på hotellet. Vi kommer också att bjudas på 1 vinprovning, 1 ost- och salamiprovning samt 2 eftermiddagar med pizzaparty

  • Fredag / Lördag: Val di Sole-Italien-Österrike-Tyskland/Frukost-Danmark-Malmö-Hemorten.

    Efter skidåkningen på fredagen packar vi bussen innan vi äter vår sista gemensamma middag på hotellet och börjar resan hemåt. På lördagsmorgonen har ni möjlighet att äta frukost på färjan mellan Gedser och Rostock. På färjan finns det också tid till att göra morgontvätten, köpa en påse godis eller kanske en ny flaska Jägermeister, om den andra tagit slut. Vi åker vidare via Öresundsbron upp mot Småland med stopp för lunch på vägen. Vi är tillbaka i Västervik på lördagskvällen.