logo
Skriv ut

Sommar i Riga

Välkommen med på en minisemester till vårt grannland i öst, Lettland. Här upptäcker vi tillsammans med vår lokalguide huvudstaden Riga och det vackra slottet Rundale. Förutom en natt på Tallink Hotel i Riga får vi uppleva två behagliga nätter ombord på Tallinks fartyg.

Dag 1

Bussen avgår från hemorten under förmiddagen, efter en kafferast beräknas vi anlända till Stockholm kl. 15.00. Vår färja kastar loss kl. 17.00 och vi kan från soldäck njuta av vår färd genom Stockholms vackra skärgård.

Dag 2

Vi äter en sjöfrukost och anländer till Riga kl. 11.00 lokal tid. Här möter vår svensktalande guide upp för att guida oss. Riga har sedan vikingatiden haft stor betydelse som handelscentrum. Staden ligger strategiskt vid floden Daugava och var en gång en av de största och viktigaste av Hansastäderna. 1621 intog svenskarna staden och landet tillhörde Sverige fram till 1710. Man får bäst ”grepp” om Riga genom att ta en promenad och se på stadens rika arkitektur med vackra husgavlar, små slingriga gator, mer eller mindre renoverade hus, skråhus från 1400-talet och mycket mer. Rundturen avslutas med lunch vid Rigas domkyrka innan vi checkar in på vårt centralt belägna Tallink Hotel. Kvällen är fri att upptäcka det somriga folkvimlet i Riga på egen hand

Dag 3

Efter hotellfrukost sätter vi oss tillrätta i bussen och beger oss ut på en utflykt till Rundale Slott. Slottet med omgivningar är ett av de förnämsta arkitektoniska minnesmärkena i barock- och rokokostil i Lettland. Slottet byggdes mellan 1736 och 1740, som sommarresidens åt Kurlands hertig, Ernst Johann von Biron. Här får vi veta mer om Kurlands hertigdöme, slottets historia och dess pånyttfödelse. Vi gör en slottsvandring med guide, passa också på att se oss om i den vackra slottsträdgården. Vi avslutar besöket med lunch innan bussen tar oss vidare till färjan i Riga som avgår kl. 17.00.

Dag 4

Efter frukost är det dags att lämna båten för den här gången. Kl. 10.30 lägger båten till vid kaj och ca kl. 11.00 beger vi oss hemåt. Efter ett stopp efter vägen beräknas vi åter komma till Västervik kl. 16.00.