logo
Skriv ut

Spanska Solkusten 1-22/3 2019

Andalusien har ett mycket behagligt klimat och under vår långresa bor vi i år i Benalmádena på 4-stjärniga MAC Puerto Marina, bara ett stenkast från den fina hamnen. Under våra tre veckor finns möjlighet att följa med på olika utflykter som t.ex. till Ronda, Gibraltar och Alpujarra. Halvpension ingår på hotellet. Njut av vackert väder och gott om tid på denna underbara resa.

  • Dag 1

    Innan vi kommer till Landvetter för vårt flyg till Spanien äter vi middag tillsammans. Vi landar i Malaga under sena kvällen och en buss hämtar oss för att köra oss den korta biten till Benalmádena. Vi får våra rum på MAC Puerto Marina, alla med balkong. Då vi anländer sent får vi vänta till morgonen för att hitta rätt på hotellet. Varje kväll serveras middag i hotellets matsal där man också äter frukost. Hotellet har två pooler, solsängar, gratis WiFi och satellit-TV. Rummen är utrustade med hårtork och kylskåp. Safebox mot tillägg. Badhanddukar finns mot deposition.

  • Dag 2-21

    Nu har vi tre härliga veckor på oss att njuta och utforska Benalmádena och dess omgivningar. Runt hotellet finns många fina restauranger och barer för en lunch eller kanske en drink, varför inte vid hamnen. Vi erbjuder en hel del utflykter för de som är intresserade. En utflykt till Gibraltar är ett måste om man inte varit där tidigare. En favorit är utflykten till Nerja med sina grottor och Frigiliana, en av de vita byarna. Tillsammans med en lokalguide besöker vi Alpujarra-området. Eftersom området ligger på kanten av Sierra Nevada är klimatet lite svalare än nere vid kusten. Vi besöker skink- och osttillverkare och får naturligtvis smaka. En annan favorit är bergsstaden Ronda med sin makalösa natur.

  • Dag 22

    Runt lunch är det dags att säga adjö till Benalmádena för denna gång. En buss hämtar oss på hotellet och vårt flyg avgår från Malaga till Göteborg under eftermiddagen. En av Hallens bussar hämtar oss och tar oss tillbaka till Småland igen.