Skriv ut

Vilnius

En spännande resa till vårt grannland i Öst, där vi besöker en av Europas bäst bevarade städer, med det gamla centrumet som är ett av de största i Europa. Här kan du bara strosa runt och njuta av den vackra staden eller passa på att shoppa till riktigt bra priser. Vi bor två nätter i centrala Vilnius, gör en utflykt till Trakai där vi besöker den gamla kungaborgen. Följ med och besök denna oupptäckta pärla.

Dag 1

Vi avreser från våra hemorter under tidig eftermiddag för att efter en kafferast komma fram till Karlshamn där vårt fartyg väntar. Fartyget avgår kl. 19.00. och vi får njuta av en vacker utsikt när vi seglar förbi Blekinges kust. Vi äter en gemensam 3-rätters middag ombord. Ca 27 mil

Dag 2

Efter en härlig sjöfrukost ankommer vi till Klaipeda kl. 09.00. Vårt mål på denna resa är huvudstaden Vilnius som är landets äldsta stad och med på Unescos världsarvslista. När vi kommer fram väntar vår lokalguide för att ta oss på en 3 timmars guidning genom staden. Framåt kvällen checkar vi in på vårt hotell Crowne Plaza Hotell där en gemensam middag väntar. Ca 30 mil

Dag 3

Efter frukost gör vi en guidad utflykt, vi åker 3 mil västerut till Trakai, slottet från 1300-talet som ligger på en liten ö i insjön Galvé. Slottet användes först som försvarsborg och genom åren har det också varit palats, kunglig reträtt och fängelse. Eftermiddagen tillbringar ni på egenhand, passa på att ta en shoppingtur och handla till riktigt bar priser. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4

Efter frukost reser vi mot Kaunas, Litauens näst största stad. Här väntar en guidad rundtur innan ni får lite fri tid för att utforska staden och äta lunch på egenhand. Vi fortsätter sedan mot Klaipeda där vi får ett par timmar på egenhand innan vi stiger ombord på DFDS Fartyg. Här väntar middag och sköna hytter.

Dag 5

Vi äter frukost ombord innan vi beger oss hemåt igen. Beräknad hemkomst i Västervik ca kl. ca. kl. 14.00