Blommande Holland med Blomstertåget

Holland
Här möts miljoner tulpaner i alla dess färger och former, liljor och hyacinter tillsammans med väderkvarnar och kanaler. Det är ett litet land och nära till det mesta. Har man en gång besökt Holland så vill man gärna tillbaka – följ med på en klassisk resa med trevliga utflykter och det praktfulla Blomstertåget.
DAG 1

Vid lunchtid sätter vi oss till rätta i vår buss som rullar ner mot Skåne och Trelleborg. Under resans gång stannar vi även för kaffe. Vi går ombord på en av TT Lines färjor, ombord serveras middagsbuffé.

DAG 2

Efter en tidig och god frukost går vi iland, på kajen väntar vår buss. Färden går västerut genom Tyskland. Vi kommer in i den norra delen av Holland och bussen tar oss mot Afsluitsdijk-vallen som stänger ute Nordsjön och gjorde en havsvik till innanhav. Detta är ett bevis på att människan kan bemästra havet. Framåt kvällen anländer vi till utkanten av Amsterdam och Hotel Leonardo som blir vårt hem under dagarna här. Vi äter en gemensam middag och sover gott i våra sängar.

DAG 3

Efter frukost låter vi bussen ta oss till det största i blomsterväg – Blomstertåget. Varje år tar detta praktfulla tåg sig fram den 42 kilometer långa sträckan mellan Noordwijk och Haarlem. De färgrika och doftfyllda ekipagen är gjorda av blommor och blomsterlökar och formgivna på ett tema, olika områden har olika teman. Vi får ta oss till fots den sista biten för att beskåda den vackra paraden. Bussen tar oss under eftermiddagen vidare till staden Delft. Här tillverkas sedan 1600-talet bl.a den omåttligt populära vit-blå Delft-fajansen även kallat Royal Delft. I kväll serveras middag på hotellet och efter middagen tar oss bussen in till de centrala delarna av Amsterdam. Nu väntar en 2 timmars båtfärd på de upplysta kanalerna med ett glas vin och ost därtill.

DAG 4

Vi börjar dagen med frukost och sedan är det dags for utflykt. Vårt första besök är Panorama Mesdag och den s.k. rundmålningen som visar orten Scheveningen under slutet av 1800-talet. Målningen är ingen liten tavla – den ar 120 meter lång och 14 meter hög. Vi besöker också världens största blomsterpark – Keukenhof. I parken planteras årligen 7 miljoner blomsterlökar av olika slag, bl.a. påskliljor, hyacinter, rosor, iris och naturligtvis tulpaner. Vart man än tittar så exploderar marken i färger. Parken är öppen 8 veckor om året men även om det är en kort tid kommer ca 800 000 besökare årligen. Under sen eftermiddag återvänder vi till hotellet för en gemensam middag.

DAG 5

Vi fortsätter in i Tyskland igen. Vi susar förbi både Bremen och Hamburg men stannar inte denna gång. Under vägen stannar vi för kaffe men även för lunch på ett trevligt Gasthof. Till kvällen kommer vi till Ahrensburg där vi stannar för middag och övernattning.

DAG 6

Efter frukost är det dags för resans sista etapp. Vi gör ett stopp vid någon av affärerna för att inhandla varor som vi gärna vill ha till vårens och sommarens fester. Med färgsprakande resminnen och kanske en och annan ny bekantskap säger vi ”på återseende”. Vi beräknas vara tillbaka i Västervik under kvällen.

Splash
Klassisk resa med
trevliga utflykter
42 kilometer lång sträcka
med Blomstertåget
Världens största blomster-
park – Keukenhof
BOKA DIN RESA HÄR om boendetom rederietValuta

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Bussresa
• Färjekostnader
• Kaffe och smörgås dag 1
• Del i 2-bädds-rum/hytt 5 nätter
• 5 frukost
• 5 middagar, exkl. dryck
• Utflykter enligt dagsprogrammet
• Reseledare

TILLÄGG:

• 2-bädds hytt uts. 100 kr
• Enkelrum och hytt ins. 2.600 kr
• Platsmarkering 150 kr

Om Boendet

Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark 

Det 4-stjärniga hotellet Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark har 446 rum – standard, deluxe och executive som är utrustade med gratis Wi-Fi, platt-TV, luftkonditionering, en sittgrupp och kaffe- och tefaciliteter. Du hittar Skybar och restaurang på 17:e våningen med panoramautsikt över Amsterdam.

Hotel am Schloss Ahrensburg 

Mitt i stadens hjärta, i omedelbar närhet av det vallade slottet och mittemot slottskyrkan, ligger familjeägda Hotel Am Schloss Ahrensburg. Några minuters promenad från centrum.

Om Rederiet

TT-Line 

Bra att veta

Glöm inte pass och försäkringskassans utlandskort.

AVRESA:

Västervik, Lunnargatan 14 kl. 13.00.
Övriga orter se deltagarbevis.

Max Bagagevikt

50 kg/person.

Valuta

Euro.

Viktig information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

Information gällande Covid-19

Från och med 1/8 2021 är det obligatoriskt med covidbevis vid resa utanför Sveriges gränser. Det är ditt eget ansvar att ha korrekta resehandlingar.

EU:s digitala covidbevis är ett dokument som visar att du har fått vaccin mot covid-19. Covidbeviset är kostnadsfritt och du beställer via E-hälsomyndighetens nya e-tjänst Covidbevis.
Läs mer och skaffa ditt Covidbevis på covidbevis.se

Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
     

hallensbuss.se

Hallens Gruppen AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV