Bornholm – solskensön!

Danmark
Ett pålitligt sommarparadis! Danskarna säger att Bornholm är hela Norden i ett nötskal med sin klippiga kust, fiskelägen och byar, sina vackra skogar och härliga stränder, sina rundkyrkor och minnesmärken.

Vårt fina 4-stjärniga Hotel Griffen ligger på promenadavstånd från Rönne centrum och med havet som närmaste granne. Alla rum har balkong och havsutsikt. Tillsammans med danskt gemyt blir det en trevlig resa.

Dag 1

Vi avreser tidigt mot Ystad, under vägen stannar vi för kaffe. Färjan från Ystad avgår kl. 12.30, på båten finns möjlighet att äta lunch. Efter den korta båtturen på drygt 1 timme beger vi oss med lokalguide längs med den södra delen av ön. Ett måste är att besöka det säregna landskapet vid Dueodde med sin vita, finkorniga sand som användes vid tillverkning av timglas.
Turen går vidare till Höstet, en gård som säljer egentillverkade havtornsprodukter. Därefter åker vi tillbaka till Rönne och checkar in på hotellet. Kvällen avslutas med middagsbuffé i hotellets restaurang.

Dag 2

Vår lokalguide möter oss och tar oss med till de norra delarna av Bornholm. Vi passerar städerna Hasle och Vang innan vi kommer till nordspetsen och borgen Hammershus. Här kan man se utställningen om Borgens historia samt få en fin vy över borgen på avstånd. Vi fortsätter förbi tvillingstäderna Sandvig och Allinge till idylliska och kuperade fiskebyn Gudhjem. Här äter vi lunchbuffé på Bröddans restaurant och passar på att njuta av Gudhjems pittoreska små gränder och kvarter.
Vi besöker den största rundkyrkan som ligger i Österlars som har anor redan från 1100-talet. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet, kanske någon vill passa på att utnyttja SPA–anläggningen innan middagen?

Dag 3

Efter frukost och sovmorgon checkar vi ut från hotellet och rullar sakta mot färjan som avgår kl.12.30. Under hemvägen stannar vi och de som vill kan äta en bit mat. Beräknad hemkomst till Västervik ca 20:30.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Bussresa
• Del i 2-bäddsrum 2 nätter
• 2 frukost
• 1 lunch ex. dryck
• 2 middagar ex. dryck, kaffe och smörgås dag 1
• Utflykter enl. program samt lokalguide

TILLÄGG:

• Enkelrum 1.400:-
• Platsmarkering 75:-

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 04.30
Västervik Lunnargatan 14 kl. 05.00
Ankarsrum Hallens garage kl. 05.20
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 05.50

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Hotell Griffen 

Bra att veta

Glöm inte giltigt pass.

Valuta

Danska Kronor.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG