Europas Sjöar

Italien
De mest fantastiska sjöarna i Europa ligger i närheten av Alperna. Vi besöker Bodensjön som delas av tre länder, ett längre besök vid italienska Lago Maggiore och kända Lago di Garda och ett kortare stopp vid Lago di Como. Vi gör även båtturer på två av sjöarna.
DAG 1

OBS! Nytt dagsprogam den 22/4.
Vi avreser från våra hemorter strax före lunch. Ett stopp görs för kaffe i närheten av Jönköping fortsätter vår resa ner till Göteborg. Här väntar en av Stena Lines båtar för att ta oss till Kiel. Vi intar våra hytter innan vi äter en gemensam buffémiddag.

DAG 2

Efter en välsmakande sjöfrukost ombord fortsätter vi vår resa genom Tyskland och under dagen gör vi stopp för både kaffe och lunch. Vi passerar de tyska städerna Göttingen och Kassel innan vi når Hotel Ullrich i Elfershausen. Här äter vi en gemensam middag.

DAG 3

Efter frukost beger vi oss iväg söderut genom landet. Dagens mål är Bodensjön och blomsterön Mainau – ön där det alltid blommar. Här strosar vi runt bland blomsterkantade terrasser och blickar ut över sjön. Man hittar många sevärdheter, bland annat ett barockslott, vackra trädgårdar och exotiska växter. Efter vårt besök på Mainau som ligger I Tyskland åker vi vidare till Österrike och Bregenz där vi bor på Hotel Messmer. Gemensam middag på hotellet.

DAG 4

Idag tar vi sikte på Italien och den lilla staden Baveno vid Lago Maggiore. Vår resa går genom Lichtenstein och senare Schweiz, bergen är höga och dalarna djupa där vägen slingrar sig genom landskapet. Mot kvällningen kommer vi fram till Baveno. Vi tillbringar kommande 2 nätter på det eleganta och typiskt italienska 4-stjärniga Hotel Simplon. Hotellet omgärdas av en stor och parkliknande trädgård, vilket betyder total avkoppling. Att sitta på terrassen och avnjuta något från baren är en fröjd i sig Vi äter en gemensam middag på hotellet.

DAG 5

Dagen ägnar vi åt Lago Maggiore. Här vid foten av Alperna hittar man de finaste fikonträden, vildvuxet blommande bougainvillea och solstinna citrusfrukter. Att vandra runt är lite som att uppleva en norditaliensk tolkning av Amalfikusten med den glittrande Lago Maggiore som en skärva av Medelhavet. Vi tar båten ut till den exotiska ön Isola Bella, till familjen Borromeos slott och trädgård. Här väntar en guide på oss för att ta oss runt på ön där man också hittar de vita påfåglarna. Vi återvänder till vårt hotell, här väntar en gemensam middag.

DAG 6

Idag reser vi vidare mot Lago di Garda. På vägen gör vi ett kortare stopp vid Lago di Como med sina villor och trädgårdsanläggningar. Framåt kvällen kommer vi fram till vårt Hotel Poiano Resort i Garda San Vigilio där vi ska bo i två nätter. Under kvällen samlas vi för att äta en gemensam middag.

DAG 7

Efter frukost åker vi idag norrut längs Gardasjön – Lago di Garda. I Malcesine tar vi båt över till den fina lilla staden Limone, en båttur som tar bara 20 minuter. Här hinner vi se oss om kring och kanske ta en cappucino.
Vi fortsätter med båt från Limone över till huvudorten vid Lago di Garda – Riva. Vi stannar för individuell lunch och kanske lite shopping på hemvägen. Vi återvänder till vårt hotell i San Vigilio, på kvällen äter vi en gemensam middag.

DAG 8

Idag påbörjar vi vår resa hemåt. Vi passerar norra Italiens majestätiska landskap och via Europabron kommer vi in i Österrike. Resan går vidare i Tyskland, genom Bayern med sina storslagna vyer. Framåt kvällen når vi Bayreuth – här kommer vi att äta kvällens middag och även tillbringa natten på Arvena Hotel Kongress.

DAG 9

Efter frukost åker vi vidare genom Tyskland upp till hansastaden Lübeck. Under dagen har vi stannat för att röra på benen samt att stilla både kaffetörst och hunger. Vi sover gott på Hotel Park Inn.

DAG 10

Vi serveras frukost innan det är dags att kliva på bussen igen. Färden fortsätter vidare upp till Puttgarden och vår färja, innan dess har vi shoppat på något av varuhusen vid tyska gränsen. Beräknad hemkomst till Västervik kl. 22.00.

Splash
Alla sex hotellen har
mycket hög standard
Besök vid Bodensjön
som delas av tre länder
Båtturer ingår i
resans pris
BOKA DIN RESA HÄR om boendetom rederietValuta

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Buss- och båtresa t/r
 • Kaffe och smörgås dag. 1
 • Del i 2-bäddsrum/hytt ins., 9 nätter
 • 9 frukost
 • 9 middag exkl. dryck
 • Entré till Mainau
 • 1 båttur, entré och guide på Isola Bella
 • Båtturer på Gardasjön
 • Reseledare

TILLÄGG:

 • Enkelrum: 2.800:-
 • Platsmarkering i bussen: 250:-

Om Boendet

Hotel Ullrich 

4-stjärniga Hotell Ullrich i Elfershausen består av 63 mysiga rum som erbjuder en perfekt balans mellan bekvämlighet och stil. Rummen har minibar och Wi-Fi finns tillgänglig på hela hotellet. Ett trevligt stopover-hotell i närheten av Bad Kissingen.

Hotel Messmer 

När Bodensjön kysser alperna. På Hotel Messmer kan du förvänta dig moderna, helt luftkonditionerade och bekväma rum i Bregenz. Det 4-stjärniga hotellet ligger inne i Bregenz och bara ett stenkast från Bodensjön. Fritt Wi-Fi finns på hotellet.

Hotel Simplon 

Elegant familjehotell i typisk italiensk stil, bokstavligen omgivet av en hundraårig park. Hotel Simplon sticker ut tack vare sin rosa fasad som påminner om färgen på den typiska granitstenen i Bavenos stenbrott. Detta hotell ger en lugn och avkopplande atmosfär. Orten Baveno ligger längs L Maggiores strandkant.

Hotel Poiano Resort 

Poiano Hotel ligger på Gardasjöns östra sida, skyddat av bergen San Vigilio och La Rocca på vardera sidan. Ett 4-stjärnigt hotell som består av många byggnader som passar in i landskapet och erbjuder olika boenden.

Select Hotel Erlangen 

Select Hotel Erlangen med sina 126 rum erbjuder modern design med platt-TV och gratis Wi-Fi. Receptionen, som är öppen dygnet runt, garanterar en trevlig vistelse.

Hotel Park Inn by Radisson Lübeck 

Park Inn by Radisson Lübeck är bekvämt beläget intill stadens gamla stadsdel, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Stadens centrum ligger bara en kort promenad från hotellet. Lübeck är omgivet av floden Trave. Hotellets 156 rum har bekvämligheter som t.ex. gratis Wi-Fi och delvis vacker utsikt över gamla stan eller Holstensporten.

Om Rederiet

TT-Line 

Bra att veta

Glöm inte pass och försäkringskassans utlandskort.

AVRESA:

Västervik, Lunnargatan 14 kl. 11.00. OBS! NY avgångstid.
Övriga orter se deltagarbevis.

Max Bagagevikt

Max bagagevikt/pers. 50 kg.

Valuta

Euro.

Viktig information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

Information gällande Covid-19

Från och med 9/2 2022 är restriktionerna borttagna i Sverige. Vid resa utanför Sveriges gränser kan det krävas giltigt Covidbevis samt giltig legitimation. Det är ditt eget ansvar att ha korrekta resehandlingar.

EU:s digitala covidbevis är ett dokument som visar att du har fått vaccin mot covid-19. Covidbeviset är kostnadsfritt och du beställer via E-hälsomyndighetens nya e-tjänst Covidbevis.
Läs mer och skaffa ditt Covidbevis på covidbevis.se

Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV