Fantastiska Finland

Finland
Förra året hade vi en mycket uppskattad resa till Finland och efter förfrågan har vi valt att göra en resa i samma anda men med lite annat innehåll.
Dag 1

Vi lämnar hemorten under förmiddagen. Efter en rast i Stavsjö anländer vi till Värtahamnen Stockholm ca. 15.00. Vi inkvarterar oss i bekväma utsides hytter med golvsängar. Kl 16.45 kastar Silja Lines fartyg loss och lotsar oss ut i sensommarkvällen genom Stockholms vackra skärgård. Middag

Dag 2

Sjöfrukost. Kl.10.00 lokal tid är vi framme i Helsingfors. Vi åker mot den historiska staden Borgå som grundades för nästan 800 år sedan, där gör vi en guidad stadsvandring bland smala gränder och äldre bebyggelse som avlutas med lunch. Vi åker vidare mot Lappeenranta och vårt centralt belägna hotell Scandic Patria. För de som önskar åker vi på en kortare utflykt till Imatra där vi ser den omtalade forsen som lockat turister i århundrade. Middag på hotellet.

Dag 3

Nu har vi spenderat en natt på hotellet och det är dags att åka vidare mot Savonlinna. Savonlinna är beläget mellan två sjöar och är en av Finlands finaste sommarstäder, den är även berömd för sin operafestival. Här blir det en guidad rundvandring på slottet samt lunch innan vi åker genom det vackra finska sjölandsskapet till Jyväskylä. Här gör vi ett besök med visning i den världsberömda designern Alvar Aaltos Museum. Övernattning på Jyväskylä Scandic City med avslutande middag.

Dag 4

Dagen startas med frukost på hotellet. Vi påbörjar vår resa söderut via Tammerfors till Iittala och Iittala Glass Museum (Design Museum). Här får vi en guidad visning och lunch. När det äventyret är till ända är det dags att röra sig mot Helsingfors för att därefter återigen gå ombord på Silja Lines fartyg som skall ta oss till Stockholm. Middag väntar ombord.

Dag 5

Först blir det sjöfrukost innan vi ankommer till kajen ca 09.30. Vi beger oss med vår buss hemåt och efter en rast i Stavsjö beräknas vi vara åter i Västervik ca 15.30

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss-/båtresa
• Del i utsides 2-bäddshytt 2 nätter
• Del 2-bäddsrum 2 nätter
• 4 frukost
• 4 middag ex. dryck
• 3 luncher ex. dryck
• Entréer
• Lokalguider

TILLÄGG:

• Enkelrum/hytt: 1.800:-

AVRESA:

Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 09.10
Ankarsrum Hallens garage kl. 09.40
Västervik Lunnargatan 14 kl. 10.00
Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 10.30

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Scandic Patria 

Scandic Jyväskylä City 

Om Rederiet

Tallink Silja 

Bra att veta

Glöm ej giltig ID-handling.

Valuta

Euro.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG