Norge – Fjordar, fjäll och dalar

Norge
Under den här resan får vi uppleva några av Norges vackraste platser – Atlanterhavsveien, Trollstigen samt en härlig båttur på Geirangerfjorden. Det är en av Norges vackraste sjösträckor som trollbinder de flesta med sina fjäll, vattenfall och fjordar.
Dag 1

Vi avreser tidigt från våra hemorter, under vägen hinner vi också dricka kaffe. Bussen passerar Karlstad och i närheten av Charlottenberg stannar vi för lunch för den som önskar. Vi kör över gränsen strax efter och åker genom ett ganska platt område om man jämför vad som komma skall. Under tidig kväll kommer vi fram till Scandic Ringsaker, en liten bit utanför Hamar. Vi äter en gemensam middag och övernattar.

Dag 2

Vi lämnar Hamar efter frukost. Under dagen passar vi på att njuta av de vackra bilderna som tornar upp sig genom rutan, i synnerhet när vi passerar Dovrefjäll med sina 11 toppar över 2000 meter. Vi fortsätter vår resa genom den totalt 23 mil långa Gudbrandsdalen, viker av mot kusten och till kvällen landar vi i Kristiansund på Quality Hotel Grand. Efter kvällens middag kan man ta en promenad ner till hamnen, det händer att stora kryssningsfartyg ligger här vid kajen.

Dag 3

Idag ska vi uppleva vyer som vi sent kommer att glömma. Vi börjar med Atlanterhavsveien som är uppbyggd ute vid havsbandet där små och stora broar sammanbinder öarna. Bussen tar oss sedan till Norges kanske mest kända serpentinväg – Trollstigen. Uppe på toppen gör vi ett stopp för lunch och den som vill kan gå ut på utsiktsbalkongerna och se hela vägsystemet. Vi kommer att övernatta två nätter på Scandic Parken i Ålesund och här bjuds det på middag och sköna sängar.

Dag 4

Fri tid under förmiddagen för att utforska en del av Ålesund. Här kan man bara strosa runt och njuta av de vackra husen som finns eller klättra de 418 trappstegen upp till Akslaberget med en fantastisk utsikt över staden och öarna utanför. Vid lunchtid ger vi oss av mot ännu en speciell väg och härlig båttur. Vi kommer uppifrån berget och kör den s.k. Örnesvingen ner mot Geiranger. Nu väntar något som många har sett fram emot, båtturen på Geirangerfjorden. Fjorden är 15 km lång och är en del av Storfjorden. Längs vår väg ser vi tre berömda vattenfall, De sju systrarna, Friaren och Brudslöjan. Turen tar ca 3 timmar, sedan tillbaka till Ålesund.

Dag 5

Efter frukosten är det dags att lämna Ålesund för denna gång och vi börjar vår resa hemåt. Från bussfönstren ser vi Norges mäktiga landskap passera innan vi når vårt hotell för natten, Quality Airport Hotel Gardemoen. Hotellet ligger i närheten av Oslos nya flygplats men det är inget som stör våran nattsömn. Här, precis som varje kväll, äter vi en gemensam middag.

Dag 6

Nu vänder vi åter mot Sverige och stannar i det lilla riket Morokulien som är ett fantasirike men finns ändå, här kan vi dricka vårt förmiddagskaffe. Även på hemresan passerar vi Karlstad och vi kommer att avsluta resan med en gemensam middag och säga adjö till resesällskapet.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Bussresa
• Kaffe och smörgås dag 1
• Del i 2-bäddsrum 5 nätter
• 6 middagar exkl. dryck
• 5 frukost
• Utflykter enligt program
• Reseledare

TILLÄGG:

• Enkelrum 2.195:-
• Platsmarkering 150:-

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 05.30
Västervik Lunnargatan 14 kl. 06.00
Ankarsrum Hallens garage kl. 06.20
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 06.50

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Scandic Ringsaker 

Quality Hotel Grand 

Scandic Parken 

Quality Airport Hotel Gardemoen 

Bra att veta

Glöm inte giltig ID-handling.

Valuta

Norska kronor.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG