Gyllene höst i Rhendalen

Tyskland
Ett av Tysklands 13 olika vinområden ligger runt floden Rhen. I år bor vi i den mysiga vinstaden Rüdesheim med sina korsvirkeshus och inte minst sin kända vingata Drosselgasse. Hotellet ligger centralt inne i staden men i ett något lugnare område. Vill man ta sig ut till någon av vin/ölstugorna en kväll så ligger de runt hörnet.
DAG 1

Ni slipper gå upp i ottan då vår buss inte avgår förrän vid lunchtid för färd mot Göteborg. Under vägen gör vi ett kaffestopp. Vi kommer till Stena Lines terminal och går ombord, här väntar en buffé inkl. dryck och bekväma hytter.

DAG 2

Vi vaknar upp i Kiel och efter att ha avnjutit en frukost kliver vi av båten kl. 09.00 för fortsatt resa genom Tyskland. Vi möter floden Rhen under sen eftermiddag och efter några mil kommer vi fram till vårt hem för de närmaste dagarna, Central Hotel Ringhotel. Detta familjeägda, 3-stjärniga hotell, ligger i en pittoresk miljö ett stenkast från floden Rhen. Vi får våra rum och äter middag tillsammans.

DAG 3

Efter frukost ger vi oss ut i naturen. Vi kommer att vandra i vinbergen och få se alla vackra färger på vinstockarnas blad, det kommer serveras lunch med goda viner. Kvällens middag serveras på hotellet.

DAG 4

Idag börjar vi med en kortare promenad från hotellet och ner till floden. Här ligger en av de vita båtarna som kommer att ta oss med till St. Goarshausen. Vinberg, korsvirkesstäder och slottsruiner kantar vår väg under båtresan. Vi kliver av båten och på bussen som väntar på kajen och åker upp på Loreleyklippan där det bjuds på en vidunderlig utsikt. Vi fortsätter vår utflyktsdag under eftermiddagen. Nu besöker vi Schloss Johannisberg i Geisenheim. Vi får en rundvandring och prova 3 av deras viner, därefter återvänder vi till hotellet för middag.

DAG 5

På förmiddagen får vi egentid för att utforska Rüdesheim. Kanske ett besök på den kända gatan, Drosselgasse. Om man inte har provat det förut så finns chansen till en ”Rüdesheimer Kaffee”. På eftermiddagen besöker vi vinorten Zell och vinprovning på Weingut Hallenbach. Middag serveras på hotellet.

DAG 6

Efter frukost säger vi Auf wiedersehen och börjar vår resa norrut. Vi svänger av från motorvägen för att stanna på något trevligt ställe för lunch och i kvällningen kommer vi till Achat Hotel Buchholz, strax söder om Hamburg. Här serveras kvällens middag.

DAG 7

Det blir en tidig frukost och avfärd idag. Vi färdas upp till Heiligenhafen där vi stannar för att shoppa i en av affärerna. Vår båt går från Puttgarden till Rödby och här har vi möjlighet att äta lunch. Danmark passeras snabbt och snart är vi tillbaka i Sverige igen. Som en trevlig avslutning på denna resa äter vi middag tillsammans på någon trevlig restaurang innan vi når våra hemorter igen.

BOKA DIN RESA HÄR om boendetom rederietValuta

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Buss- och båtresa, t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt, 1 natt
 • Del i 2-bäddsrum, 5 nätter
 • 6 frukost
 • 7 middag exkl. dryck
 • 1 sopplunch
 • 1 picknick-lunch
 • 1 lunch
 • 2 vinprovningar
 • Kaffe och smörgås, dag 1
 • Utflykter enl. program
 • Reseledare
 • Trevlig gemenskap
 • Inhägnad parkering i Västervik, Ankarsrum eller Vimmerby

TILLÄGG:

 • Enkelrum: 1.620:-

Om Boendet

Central Hotel Rüdesheim 

Det romantiska Central Hotel i den lugna gamla stan i vinstaden Rüdesheim i Rheingau byggdes 1970, från den sista abboten i Eberbach-klostrets ursprungliga hemvist. Till och med en vingård låg en gång i tiden i dagens Central Hotel. Sabine och Klemens Stiebler är den andra generationen av familjen som driver Central Hotel.

ACHAT Hotel Buchholz Hamburg 

Norr om Lüneburger Heide väntar den typiska varma gästfriheten hos ACHAT med en nordlig touch.

Om Rederiet

Stena Line 

Bra att veta

Glöm inte pass och Försäkringskassans utlandskort.

AVRESA:

Västervik, Lunnargatan 14, kl. 11.30.
Övriga orter se ert deltagarbevis.

Max Bagagevikt

50 kg.

Valuta

Euro.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN