Härliga Hälsingland – med båtutflykt

Sverige
Vår lokalguide möter oss och kommer att följa med dessa dagar. Vi kommer bland annat att åka en båttur längs Ljusnans vackra dalgång, besöka Järvsö kyrka samt ett par av de berömda världsarvsgårdarna och besök på Återbrukshyttan där man gör unikt glas.
Dag 1

Vi avreser på morgonen och stannar för kaffe och lunchpaus. Efter incheckning på Scandic Hotel Bollnäs är det dags för en vacker båttur med S/S Warpen längs Ljusnans dalgång. Här äter vi en god middag och njuter av de vackra vyerna.

Dag 2

Vi börjar med ett besök hos Anny på Återbrukshyttan, som gör unika glas, skålar, lampor m.m. genom återbruk av gammalt bruksglas. På Växbo Lin besöker vi den inspirerande linnebutiken och får en guidad tur i väveriet. Intill ligger Växbo Kvarn med gediget hantverk och en butik. På Växbo Krog äter vi en god lunch. Sedan besöker vi Hälsingegård Ol-Anders samt Emigrantmuseet och tar del av bygdens unika utvandrarhistoria. Här finns även en utställning om älgen Hälge. Dagen avslutas med ett besök hos Annika och Gunnar i Hälsingegården Sunnanåker. Vi dricker kaffe och njuter av deras härliga fiolspel. I kväll väntar en 2-rätters middag på hotellet.

Dag 3

Färden går norrut längs Ljusnans dalgång till Järvsö och Järvsö kyrka, som sägs vara Sveriges största landsorts- kyrka. Här ligger också Lill-Babs begravd och den som önskar kan besöka graven. Så till Stenegård och förmiddagskaffe innan vi tar del av utställningen om Lill-Babs rika artistliv, strosar runt bland de små butikerna eller i den fina trädgården. Lunch på Avholmsberget. Vi åker tillbaka på andra sidan av Ljusnans
dalgång och till Hälsingegården Gästgivars som är en av de sju världsarvsgårdarna. Här smakar vi äkta hälsingeostkaka och kaffe innan visning av gården. Avslutningsmiddagen äter vi på hotellet.

Dag 4

Idag vänder vi hemåt mot Småland. Vi stannar i Mariefred och avnjuter en lunch innan vi når våra hemorter igen framåt kvällen.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Bussresa
• Del i 2-bäddsrum 3 nätter
• 3 frukost
• 3 middagar ex. dryck
• 3 luncher ex. dryck
• Utflykter enl. program
• Lokalguide

TILLÄGG:

• Enkelrum 825:-
• Platsmarkering 100:-

AVRESA:

Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 07.00
Ankarsrum Hallens garage kl. 07.25
Västervik Lunnargatan 14 kl. 08.00
Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 08.25

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Scandic Bollnäs 

Bo med vacker utsikt över sjön Varpen, nära Bollnäs charmiga stadskärna. Njut av solnedgången, ät en bit mat i restaurangen och avsluta med ett parti krocket på baksidan. Eller träna i vårt gym, basta och mys i relaxen.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG