Holland med Blomstertåget

Holland
Här möts miljoner tulpaner i alla dess färger och former, liljor och hyacinter tillsammans med väderkvarnar och kanaler. Har man en gång besökt Holland så vill man gärna tillbaka – följ med på en klassisk resa med trevliga utflykter och det praktfulla Blomstertåget.
Dag 1

Vid middagstid sätter vi oss till rätta i vår buss som rullar ner mot Skåne och Trelleborg. Under resans gång stannar vi även för kaffe. Vi går ombord på en av TT Lines färjor, ombord serveras middagsbuffé.

Dag 2

Efter en tidig och god frukost går vi i land. Färden går västerut genom Tyskland. Vi kommer in i den norra delen av Holland, vidare mot Afsluitsdijk-vallen som stänger ute Nordsjön och gjorde en havsvik till innanhav. Framåt kvällen anländer vi till den Haag och Hotel Crown Plaza den Haag som blir vårt hem under dagarna här. Vi äter en gemensam middag och sover gott i vara sängar.

Dag 3

Vi börjar dagen med frukost och sedan är det dags för utflykt. Vi börjar med Panorama Mesdag och den s.k. rundmålningen som visar orten Scheveningen under slutet av 1800-talet. Målningen är ingen liten tavla – den är 120 meter lång och 14 meter hög.
Vi besöker också världens största blomsterpark – Keukenhof. I parken planteras årligen 7 miljoner blomsterlökar av olika slag, bl.a påskliljor, hyacinter, rosor och iris. Vart man än tittar sa exploderar marken i färger. Parken är öppen 8 veckor om året men även om det är en kort tid kommer ca 800.000 besökare årligen. Under sen eftermiddag återvänder vi till hotellet för en gemensam middag.

Dag 4

Alkmaar är sedan 1939 den enda stad i Holland där man fortfarande säljer ost på ett traditionellt sätt. Varje fredag från april till första fredagen i september hålls ostmarknad på Waagplein (Vågplatsen) i Alkmaar. Här kan man även köpa ost. Bussen tar oss vidare till staden Delft. Här tillverkas sedan 1600-talet bl.a den omåttligt populära vit-blå Delftfajansen även kallat Royal Delft. I kväll serveras middag på hotellet

Dag 5

Efter frukost tackar vi för oss och låter bussen ta oss till det största i blomsterväg – Blomstertåget. Varje år tar detta praktfulla tåg sig fram den 42 kilometer långa sträckan mellan Noordwijk och Haarlem. De färgrika och doftfyllda ekipagen är gjorda av blommor och blomsterlökar och formgivna på ett givet tema som under 2020 är “Freedom”. Vi fortsätter in i Tyskland, förbi både Bremen och Hamburg men stannar inte denna gång. Under vägen stannar vi för kaffe men även för lunch på ett trevligt Gasthof. Till kvällen kommer vi till Ahrensburg där vi stannar för middag och övernattning.

Dag 6

Efter frukost är det dags för resans sista etapp. Vi gör ett stopp vid någon av affärerna för att inhandla varor som vi gärna vill ha till vårens och sommarens fester. Med färgsprakande resminnen och kanske en och annan ny bekantskap säger vi ”på återseende”. Vi beräknas vara tillbaka i Västervik under kvällen.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Bussresa
• Färjekostnader
• Kaffe och smörgås dag 1
• Del i 2-bädds-rum/hytt 5 nätter
• 5 frukost
• 5 middag exkl. dryck
• Utflykter enligt program
• Reseledare

TILLÄGG:

• Enkelrum 2.010:-
• Platsmarkering 150:-

REDERI:

TT Line

AVRESA:

Gamleby ,Busshållplats Flisvägen kl. 12.30
Västervik, Lunnargatan 14 kl. 13.00
Ankarsrum, Hallens garage kl. 13.20
Vimmerby, Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl.13.50

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Crowne Plaza den Haag 

Om Rederiet

TT-Line 

Bra att veta

Glöm inte pass och Försäkringskassans utlandskort.

Max Bagagevikt

50 kg.

Valuta

Euro.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG