Polenkryss – I andra världskrigets fotspår

Polen
Bland alla händelser under 1900- talet i Polen märks i synnerhet det sista kriget. Under nästan hela 2:a världskriget var Polen ockuperat av tyskarna för att sedan ”befrias” av Röda Armén och Sovjetunionen. På denna tur får du veta mer om den grymma perioden i Polens och Europas historia.

Vi utlovar en högst intressant dag där man får sig en liten tankeställare om vad som egentligen skedde på andra sidan Östersjön i början av 40-talet.

Dag 1

Efter sista påstigande styr vår chaufför oss söderut. Med en rast vid Kalmar Rasta kommer vi fram till Verköterminalen i Karlskrona. Här går vi ombord på Stena Lines färja som avgår mot Polen kl. 21.00. Ombord finns det möjlighet att avnjuta en smaklig måltid i någon av restaurangerna samt tid att botanisera i taxfreebutiken eller besöka den härliga Spa-anläggningen.

Dag 2

Kl. 09.00 kommer färjan fram till Gdynia. En polsk inhyrd buss och svensktalande guide möter upp på terminalen. Vi åker genom den polska landsbygden direkt till Stutthof, ett föredetta tyskt koncentrationsläger med utställningar i de bevarade byggnaderna. Vi tittar på en dokumentärfilm om Stutthof (på engelska) på museets biograf och får en rundvandring genom bevarade delar av lägret med vår svensktalande guide.
Vi lämnar Stutthof för att äta lunch på en närliggande restaurang.
Efter lunchen åker vi till Westerplatte i Gdańsk, platsen där 2:a världskrigets första skott föll den 1 september 1939. Här gör vi en kort rundvandring. Om tiden tillåter kan vi stanna en stund i Gamla stan i Gdansk, ta en kopp kaffe på torget och beundra den gamla hansastaden som byggdes vördnadsfullt upp efter kriget. Vi kommer tillbaka till färjan ca 18.00. Färjan avgår mot Karlskrona kl. 19.30.

Dag 3

Sjöfrukost! Kl. 07.00 ankommer vi till Karlskrona. Vi sätter oss åter i bussen och färdas norrut. Med en kortare rast utmed vägen kommer vi hem till Västervik ca 12.30.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss-/båtresa
• Del i Comfortclass ins. dubbelhytt
• 2 frukostbuffé
• Heldagsguidning
• Entré Stutthof samt lunch

TILLÄGG:

• Enkelhytt insides 250:-
• 2-bäddshytt utsides 100:-
• Platsmarkering 75:-

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 12.00
Västervik Lunnargatan 14 kl. 12.30
Ankarsrum Hallens garage kl. 12.55
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 13.30

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Rederiet

Stena Line 

Shopping

Ombordshopping en succé – beställ din öl och cider (hela flak) på söndagskvällen. Du får dina varor direkt till bussen – smidigt eller hur!

Bra att veta

Glöm inte pass och Försäkringskassans utlandskort.

Max Bagagevikt

100 kg.

Valuta

Zloty.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG