Karibienkryssning med Fort Lauderdale

Karibien
2021 erbjuder vi en härlig kryssning i Västra Karibien. Resan börjar med två hotellövernattningar i Fort Lauderdale. Karibien erbjuder fantastiska utflyktsmål, ställen man kanske inte själv tar sig till. Här är precis så exotiskt som man föreställer sig, det bjuds på vajande palmer, medryckande rytmer, turkosblått hav, fascinerande öar, leende människor men framför allt sol och bad och långa paradisstränder.

Den här gången kryssar vi med Royal Caribbeans toppklassade fartyg Oasis of the Seas. Med på resan finns vår reseledare för att hjälpa er med allt från att hitta rätt på flygplatsen till språkproblem.

Dag 1

Vi avreser från hemorten för att ta oss till vår flygplats. Vi flyger till Miami/ Fort Lauderdale med mellanlandning. Vid ankomsten väntar buss som tar oss till vårt hotell, Best Western Plus Oceanside Inn som ligger ca 200 m från stranden. Kvällen är fri att göra vad man vill.

Dag 2

Idag tar vi en härlig sovmorgon innan vi ska utforska Fort Lauderdale, “Amerikas Venedig”. Jungle Queen är båten som tar oss fram på den historiska floden New River. Vi passerar Millionaire’s Row där stadens överklass och kändisar har sina hus och enorma yachter. Efter båtturen tar vi oss tillbaka till hotellet där vi nu har lite fri tid. Framåt kvällen samlas vi för att ta oss till den polynesiska restaurangen Mai Kai där gemensam middag väntar.

Dag 3

Idag äter vi frukost i lugn och ro. Under förmiddagen tar vi oss till kryssningsterminalen och ombordstigning på Oasis of the Seas. När vi kommit ombord finns det tid att bekanta sig med hytten innan det är dags att äta lunch. Middag äter vi tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen. Om ni vill äta på egen hand finns det flera andra alternativ att välja på.

Dag 4-9

Under kryssningen varvas dagar till havs med besök på spännande destinationer i Västra Karibien. Ombord på fartyget kan du köpa till utflykter för att komma ut och se mer. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa. Under våra dagar till havs kryssar vi med Oasis of the Seas är ett av världens största kryssningsfartyg. Här finns sju temaområden, så kallade stadsdelar med en mängd faciliteter. Det bjuds på underhållning i världsklass både dag- och kvällstid. Mitt i fartyget ligger 100 m långa Central Park, utsmyckad med träd, parkgångar och tropiska blommor. I anslutning till Central Park ligger den populära shoppinggatan Royal Promenade och Entertainment Place – nöjes centrat ombord som förutom den stora teatern också inkluderar jazzklubben Jazz on 4, stand-up comedy samt ett stort dansgolv med livemusik. I fartygets akter ligger den stora amfiteatern och poolen Aqua Theater där det bland annat arrangeras spektakulära vattenshower. Ombord finns självklart även ett inbjudande pool däck, surfsimulator, två Flow Riders, ett sportdäck med oräkneliga sportaktiviteter klättervägg, ett stort spa och mycket, mycket mer.

Resan börjar som följer:
Dag 1. 15/1 Flyg från Skandinavien, ankomst till Fort Lauderdale med hotellövernattning
Dag 2. 16/1 Utflykt, middag samt hotellövernattning

Kryssningen är enligt följande:
Dag 3:  17/1 Avresa från Fort Lauderdale
Dag 4:  18/1 Till Havs
Dag 5:  19/1 Cozumel, Mexico
Dag 6:  20/1 Roatan, Honduras
Dag 7:  21/1 Puerto Costa Maya, Mexico
Dag 8:  22/1 Till Havs
Dag 9:  23/1 Perfect Day At Cococay, Bahamas
Dag 10: 24/1 Ankomst Fort Lauderdale, stadsrundtur i Miami samt flyg hemåt
Dag 11: 25/1 Vi landar i Skandinavien samt hemfärd med buss

Dag 10

Efter att fartyget lagt till kl. 07.00 är det dags att lämna Oasis of the Seas för denna gång. Idag väntar en stadsrundtur i Miami med svensktalande lokalguide. Efter turen tar bussen oss till flygplatsen där vårt flyg tillbaka till Skandinavien väntar

Dag 11

Vi ankommer till någon av våra flygplatser. Här väntar vår buss för att ta oss hem till Småland igen.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Bussresa t/r
• Flyg i ekonomiklass t/r
• 2 nätter på hotell i dubbelrum med frukost
• 1 middag exkl. dryck dag 2
• Båttur med Jungle Queen
• 7 nätter ombord i insideshytt med helpension exkl. dryck
• Hyttvärd
• Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
• Reseledarservice

TILLÄGG:

• Balkonghytt 2.200:-
• Utsideshytt 1.070:-
• ESTA - elektronisk Visumansökan ca $14

• Dryckespaket:
Dryckespaket Deluxe: 445:-/person och dag
Dryckespaket Refreshment Alkoholfritt: 150:-/person och dag
Läskpaket (Classic Soda Package) Alkoholfritt: 90:-/person och dag
Dryckespaket måste bokas i samband med resan. Reservation för prisändringar

Om Boendet

Best Western Plus Oceanside Inn 

Om Rederiet

Royal Caribbean 

Bra att veta

Pris blir klart mars 2020.

Glöm ej passet. Passet ska vara giltigt pass 6 månader efter hemkomst samt din godkända ESTA-ansökan.

Kontrollera med ert försäkringsbolag så att ni har avbeställnings-och reseförsäkring som gäller. Reseförsäkringen ska innehålla speciell flygtransport hem. Finns dessa på ert bank/kreditkort, kontrollera betalningsvillkor.

Valutan ombord är USD och fartyget har ett kontantfritt system ”Sea Pass”.

Ett Sea Pass konto läggs upp åt varje gäst ombord. Detta sker vid incheckning. Kontot måste valideras med ett godkänt betal- eller kreditkort som automatiskt kommer att belastas av gästens fartygskonto. En detaljerad lista på det som man har handlat under kryssningen kommer att skickas till hytten för kontroll vid slutet av kryssningen. Detta kort används som id-kort, nyckelkort och betalkort ombord. Godkända kredit/kontokort är: VISA, Mastercard, Diners och American Express.

OBS! Speciella avbokningsregler gäller vid denna resa.

Valuta

USD.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG