Kroatien Rovinj – den “röda ön”

Kroatien
Strax utanför staden Rovinj ligger Crveni-Otok – röda ön består av två sammanbyggda öar i Adriatiska havet, namnet kommer av stenarten som färgar marken röd. Här finns också många små stenstränder och lugna, avskilda klippvikar.

Ta en promenad runt någon av öarna, stanna till på någon av stränderna och njut av lugnet samtidigt som utsikten över havet imponerar. Vill man ha ännu mer avkoppling finns Spa, gym och olika pooler. Öns första invånare var munkar, senare köptes ön av en österrikisk baron som behöll ön fram till 1945. Den gamla kyrkan finns kvar liksom baronens villa. Vill man åka in till Rovinj finns gratisbåtar som går varje timme, färden tar ca 15 min.

Dag 1

Vi avreser från våra hemorter till Arlanda. Vi checkar in och flyger mot Wien där vi mellan landar för att sedan ta flyget till Venedig. När vi landat står en kroatisk buss och väntar för färd till Rovinj och båten som tar oss vidare ut till 4-stjärniga Hotel Istria. Vi får våra rum och äter middag tillsammans.

Dag 2

Efter frukost ägnar vi tid åt Rovinj tillsammans med en lokalguide. En tur upp till St:a Eufemia kyrkan kan uppfattas som lite jobbig men det är värt ansträngningen, utsikten är fantastisk här uppe. Vi kommer också att besöka Istriens huvudstad Pula med sin enorma arena från romartiden. Idag används arenan till bland annat konserter. Vi besöker Kažun-byn under dagen. Kažun är en byggnad som användes av både folk och fä som skyddade sig från dåligt väder. Liknande stenbyggnader finns på många ställen längs Kroatiens kust men går då under en mängd andra namn. Av de cirka 5000 kažuni som finns i Istrien, återfinns de allra flesta i den södra delen av halvön, särskilt i trakten runt Vodnjan, utanför Pula. Dessa stenbyggnader anses av flera vara Istriens mest välkända symbol. Under sen eftermiddag återvänder vi till vår ö och vårt hotell.

Dag 3

Ledig dag att avnjuta på egen hand.

Dag 4

Dagen startar med att vi går på tryffeljakt i Buzet. Kroatien liksom Italien är känd för sin tryffel, Har man aldrig smakat så finns tillfället nu, antingen är det kärlek vid första tuggan eller tvärsom. I närheten finns staden Motovun som ligger på en bergstopp.
Vi byter vår buss mot en mindre som tar oss upp på toppen, här får vi en vidunderlig utsikt. Vi kommer att besöka den mysiga staden Porec med sina smala gator och trevliga torg. Vi kanske även har tid att ströva i hamnområdet, här säljs allehanda ting från solhattar till konst.

Dag 5

Ännu en ledig dag i lugn och ro.

Dag 6

När vi befinner oss vid havet hör det till att ta en båttur. Vi startar i Rovinj och gör en avstickare till Vrsar, här finns möjlighet att bada. Båten tar oss in i Limski kanalen eller Limski fjorden, en havsvik som går in i landet. Namnet kommer från latinet ”limes” som betyder gräns och syftar på gränsen mellan två romerska provinser. Vi återkommer också till Porec för ett strandhugg och någon gång vid lunchtid serveras mat ombord. Kvällens middag får vi på hotellet som vanligt.

Dag 7

Sista dagen för total avkoppling på hotellet!

Dag 8

Idag får vi tacka för oss och bege oss till flygplatsen för hemfärd. När vi landar i Sverige står en av Hallens bussar och väntar på oss. Nu kan vi ta oss an hösten efter en lugn och skön resa.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss-/flygresa t/r
• Del i 2-bäddsrum 7 nätter
• 7 middagar ink. dryck
• 7 frukostar
• Utflykter enl. program
• Färdledare

TILLÄGG:

• Enkelrum: 1.700:-

AVRESA:

Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 01.30
Ankarsrum Hallens garage kl. 02.00
Västervik Lunnargatan 14 kl. 02.20
Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 02.50

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Hotel Istria Rovinj 

Hotel Istria har allt du behöver för en avkopplande semester: bekväma rum, många sporter på land och vatten, ett poolkomplex, långa strandpromenader och stränder, ett brett urval av mat på restauranger och barer, liksom ett stort Spa-center.

Bra att veta

Glöm ej pass och Försäkringskassans utlandskort.

Valuta

Kroatiska Kuna.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG