Kroatien – Makarskas riviera

Kroatien
Makarskas riviera är namnet på en cirka sju mil lång kuststräcka som löper längs Kroatiens kust. Det är ett välbesökt resmål med soliga dagar och härliga bad i Adriatiska havet. Vi kommer att bo i en av de små samhällena längs kusten – Tucepi.

Många anser att Tucepi har en av de bästa stränderna på hela rivieran och längs med stranden finns promenaden, kantad av pinje- och olivträd. Här finns också restauranger, caféer, glassbarer och butiker samt en marina som är lite av ett centrum. Vem vill inte tillbringa en stund på ett café vid havet i solnedgång.

DAG 1

Vi avreser från våra hemorter på eftermiddagen och under resans gång stannar vi för att äta en bit mat tillsammans. Vi anländer till Comfort Hotel Arlanda Airport och vi får våra rum. Det blir kanske en tidig kväll eftersom vi måste upp i arla morgonstund.

DAG 2

Flyget går tidigt på morgonen och det är gångavstånd mellan hotellet och avgångshallen på Arlanda. Om allt fungerar som det ska har vi fått frukost på hotellet men det bör finnas tid att äta något mer på Arlanda innan vi går ombord. När vi, efter ca 3 timmar, landat i Split står en buss och väntar. Den tar oss de cirka tio milen till Hotel Alga i Tucepi. Vi kommer till hotellet vid lunchtid och förhoppningsvis kan vi redan då checka in. Till kvällen serveras middag på hotellet, i Kroatien är det vanligt med buffé.

DAG 3

När vi avnjutit frukost har vi en helt fri dag, kanske gör vi en upptäcktsfärd genom Tucepi eller bara latar oss med sol och bad. Till kvällen samlas vi för middag på hotellet.

DAG 4

Idag är det dags för resans första utflykt. Vi låter vår buss ta oss söderut till floden Neretvas dal, även känd som Mandarindalen. Längs hela floddalen växer över en miljon mandarinplantor som under ett år ger 60.000 ton frukt. Under instruktioner av erfarna plockare får även vi ge oss ut i odlingarna för att samla in denna orangefärgade skatt. Arbetet belönas med en lunch innan det är dags att återvända hemåt igen.

DAG 5

Ännu en ledig dag i solen!

DAG 6

Efter frukost tar vi oss till hamnen i Makarska. Här går vi ombord på en båt som ska ta oss ut i skärgården. Vi njuter av vackra vyer och första stoppet gör vi på ön Hvar. Nästa ö att besöka är den fina ön Brač. På öns mest kända badort Bol finns möjlighet till sol och bad. Vi rekommenderar ett besök vid den kända stranden ”Zlatni Rat”– eller Gyllene hornet – som ser ut som just ett gyllene horn som sträcker sig ut i det klara vattnet. Formen bestäms av väder och vind och kommer du vid rätt tillfälle kan du bada i en naturligt formad pool längst ut på udden. Vi serveras lunch ombord på båten, vanligtvis serveras grillad fisk med tillbehör. Från Bol seglar vi utmed Bračs södra sida med vackert och varierande landskap. Vi beräknas vara tillbaka i Makarska under tidig kväll och återvänder till hotellet.

DAG 7

Vad vore livet utan sol och bad, dagen fri för egna upptåg. En långpromenad till tätorten Makarska kanske eller ta en buss ner till Dubrovnik, en busstur på ca 2,5 h/väg.

DAG 8

Idag åker vi till Kroatiens näst största stad Split för en guidad stadsrundtur. Split är en av Kroatiens vackraste städer och Gamla staden domineras av Diocletianus mäktiga palats med dess höga klocktorn. Gator och torg är smyckade med dyrbar marmor importerad från Grekland och Italien. Gamla delen av Split är bilfri och full med caféer, små butiker och restauranger. Den ena vackra byggnaden ersätter den andra och det bara kokar av historia i kvarteren och gränderna. Vi besöker också den gamla stadskärnan i Trogir, en av Kroatiens historiska pärlor. Stadens historia sträcker sig ända tillbaka till 200-talet f.Kr. och är sedan 1997 med i Unescos världsarv. En kopp kaffe eller en öl på strandpromenaden med utsikt över havet och din dag är gjord!

DAG 9

Efter en tidig frukost är det dags att säga adjö till vårt hotell. Bussen hämtar oss och vi beger oss mot flygplatsen. Vi checkar in och sätter oss till rätta på flyget och landar i Stockholm vid lunchtid. En av Hallens bussar står och väntar på oss och vi beger oss hemåt Småland igen och på vägen äter vi resans sista middag tillsammans.

Splash
En av de bästa
stränderna på hela rivieran
I dalen växer över
en miljon mandarinplantor
Guidad stadsrundtur
i Split
BOKA DIN RESA HÄR om boendetValutaBra att veta

Vid frågor, kontakta mig

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss och flygresa t/r
• Transferbuss Split-Tucepi t/r
• Del i 2-bäddsrum 1 natt, Hotel Arlanda
• Del i 2-bäddsrum Superior 7 nätter, balkong mot hav, Hotel Alga
• 8 frukost
• 9 middag
• Utflykter enl. program
• Reseledare

TILLÄGG:

• Enkelrum 1.500 kr

AVRESA:

Kl. 14:00 från Lunnargatan 14, Västervik.
Övriga orter se deltagarbeviset.

Om Boendet

Comfort Hotel Arlanda Airport 

Easy access till och från Arlanda flygplats. Från hotellet tar det dig max 5 minuter att nå Terminal 4 och 5 via SkyCity. Följ skyltningen mot SkyCity, sedan mot hotell. Hotellet ligger precis över gatan från ingången till SkyCity.

Bluesun Hotel Alga Kroatien 

Bluesun Hotel Alga ligger i Tučepi, en av de vackraste destinationerna på Makarska Rivieran.

Bra att veta

Max incheckat bagagevikt 23 kg.
Glöm inte pass och FK utlandskort.

Max Bagagevikt

Max incheckat bagagevikt 23 kg.

Valuta

Kuna.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV