Kroatien Porec – förläng sommaren

Kroatien
Vädret brukar vara vackert och temperaturen ligger runt + 22 grader ibland mer. Vattnet är fortfarande varmt och helt klart, längs kusten kommer strömmar som hela tiden håller vattnet rent. Vi har åter valt att bo i den norra delen av Kroatien, på Istrien.

Vi återvänder också till Porec och Hotel Parentino eftersom läget är mycket bra. Hotellet renoverades för ett par år sedan och blev då 4-stjärnigt. Staden Porec har en medeltida stadskärna med stenbelagda gator, vackra byggnader och trevliga affärer.

Dag 1

Vi avreser från våra hemorter och kommer till Landvetter i Göteborg. Vi checkar in och har tid att få något i magen innan det är dags att kliva ombord. Vi landar på Venedigs flygplats och vi hämtar ut vårt bagage. Utanför väntar en buss som kommer att ta oss till Porec och vårt hotell. Middagen serveras i bufféform med mat från olika håll runt Medelhavet.

Dag 2

Idag kan vi ta det lugnt efter frukost. Hela dagen är fri och vi har all tid att utforska hotellet, parken och stränderna nedanför. Stränderna består av småsten så badskor är att rekommendera. Hotellet har även ett fint poolområde så den som längtar efter sol och bad får sitt lystmäte.

Dag 3

Efter frukost följer vi med en lokalguide som visar oss Porec med bland annat sitt gamla centrum som är mycket välbevarat. Här ligger den världsarvsklassade St. Eufrasiusbasilikan från 500-talet med vackra golvmosaiker och rester av de första kristna sekterna århundradena efter Kristus. Gillar man båtar har Porec en trevlig hamn med fina båtar. Turen fortsätter till Pula, Istriens stora stad. Staden är känd främst för sin stora amfiteater som idag används bland annat till konserter. Vi återvänder till Porec och hotellet för kvällens middag.

Dag 4

Ännu en ledig dag, kanske på stranden eller en stunds shopping. Porec har mycket att erbjuda med vackra torg att äta lunch på eller bara ströva runt på de smala gatorna. Hotellet ligger bara ca 10 minuters promenad från centrum, en härlig strandpromenad.

Dag 5

Istrien är en vacker halvö och tillsammans med en lokalguide åker vi runt och ser naturen och de små städerna. Vi gör ett besök i den fantastiska staden Groznjan, en liten stad i Istriens inland, knappt 15 km från havet, med magisk utsikt över vinodlingar, olivlundar, skogar och havet i fjärran. Staden är också hemvist för konstnärer och här finns gallerier och butiker som säljer konstnärernas alster. Tycker man om tryffel finns möjlighet att köpa olika produkter och har man aldrig smakat finns tillfälle att göra det. Idag ingår också en lunch i Pazin med god mat, sång och musik.

Dag 6

I dag får vi lata oss i solen igen!

Dag 7

Idag blir det en båttur och vi besöker några av de andra städerna vid Istriens kust bland annat Rovinj, den stad som oftast fotograferas i turistbroschyrerna. En promenad upp till S:ta Eufemiakatedralen är ett måste, det är backigt men värt ansträngningen när man ser ut över havet. Idag finns möjlighet till bad och lunchen serveras ombord.

Dag 8

Bussen hämtar oss vid hotellet och vi kommer tillbaka till Venedigs flygplats. Så är det dags för flyget och när vi landar i Göteborg står en av Hallens bussar och väntar på oss. Om väskan känns tyngre än när vi åkte, beror det på alla härliga minnen som vi har tagit med oss hem.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss och flygresa t/r
• Del i 2-bäddsrum 7 nätter
• 7 frukost
• 7 middagar exkl. dryck
• Utflykter enl. program varav 2 med lunch
• Färdledare

TILLÄGG:

• Enkelrum 896:-

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 07.00
Västervik Lunnargatan 14 kl. 07.30
Ankarsrum Hallens garage kl. 07.50
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 08.20

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Valamar Parentino Hotel 

Valamar Parentino Hotel ligger bara fem minuters promenad från den gamla staden Poreč.

Bra att veta

Glöm ej pass och Försäkringskassans utlandskort.

Valuta

Kroatiska kuna.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG