Kryssa till Höga Kusten och Vasa

Finland
Upplev världsarven Höga Kusten och Kvarkens skärgård under en och samma resa, där vi som enda rederi i världen går inomskärs längs Höga Kustens vackra skärgård. Under kryssningen gör vi strandhugg i både Härnösand och Vasa. Tillsammans med Höga Kusten i Sverige bildar Kvarkens skärgård i Finland ett världsarv som sträcker sig över gränserna.

I Höga kusten gör vi strandhugg i sjöstaden Härnösand. När vi kastar loss från Höga Kusten ser vi den vackra Norrlandskusten från ett helt annat perspektiv när vi kryssar inomskärs i cirka fyra timmar från Härnösand genom Sannasundet till Högakustenbron, via surströmmingparadiset Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde.
Vi besöker kuststaden Vasa i Kvarkens skärgård som gör anspråk på att vara Finlands soligaste stad. Promenera på esplanader, i de lummiga parkerna och längs strandpromenaden eller slå dig ned på torget och se på människovimlet.
Upptäck Kvarkens unika natur med steniga strandvatten, grunda vikar, klippiga stränder och lummiga skogsdungar. Alla upplevelser i land toppas av mängder av upplevelser ombord.

Dag 1

Vi avreser på förmiddagen mot Stockholm och Birkas terminal. Här börjar vi med sommarfest och härlig stämning på soldäck medan vi sakta seglar ut från Stockholm. Under Captain’s cocktail presenterar befälhavaren flera av alla som kommer att ta hand om dig under kryssningen. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god tre-rätters välkomstmiddag. Vi bjuds på underhållning av proffsiga nöjesvärdar och blir du danssugen kan du välja på dansband, disco eller partyband.

Dag 2

Vi vaknar upp i Härnösand – Höga Kustens sydligaste kuststad. Fartyget ligger ett stenkast från centrum med bevarade trähus och båtliv mitt i staden. Vill du uppleva ännu mer av den unika Höga Kusten, kan du boka till en guidad utflykt! På kvällen väntar en härlig tre-rättersmiddag medan vi sakta seglar inomskärs i fyra timmar, från Härnösand genom Sannasundet till Höga Kustenbron, via surströmmingens paradisö Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde. Vi lovar dig en utsikt som inte finns någon annanstans i världen!

Dag 3

Ny dag, ny destination! Med en mosaiklik skärgårdsnatur runt hörnet bjuder den tvåspråkiga kuststaden Vasa på både esplanader, parker, shopping, restauranger, kaféer och en pytteliten saluhall. Visste du att det dessutom är en tillväxtregion med en av Nordens viktigaste koncentrationer inom energiteknologi? Upptäck staden eller Kvarkens Skärgård på någon av utflykterna du kan boka till eller lär dig allt om hur man badar bastu på riktigt.

Dag 4

Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i den fina Spa-anläggningen på däck 10. Här kan du ta det lugnt en stund i en utomhusjacuzzi med härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen. Många upplevelser rikare. Sedan buss mot Småland igen.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss-/båtresa
• Del i ins. 2-bäddshytt 3 nätter
• Tre st. 3-rättersmiddagar ex. dryck
• 2 frukostbufféer
• 1 brunch
• Underhållning och aktiviteter ombord

TILLÄGG:

• Enkelhytt ins. 2.650:-
• 2-bäddshytt uts. 1.350:-
• Platsmarkering 75:-
• Utflykter

REDERI:

Birka Cruises 

AVRESA:

Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 09.30
Ankarsrum Hallens garage kl. 10.00
Västervik Lunnargatan 14 kl. 10.30
Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 10.55

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Rederiet

Birka 

Bra att veta

OBS! Giltigt ID krävs för samtliga passagerare, även barn. Åldersgräns 23 år utan målsman.

För mer information om utflykter: www.birka.se

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG