Lofoten – världens vackraste öar

Norge
Passa på att följa med oss på en av våra mest uppskattade resor genom tiderna, även i år tillsammans med radarparet Peter och Linda. Lofoten är mest känt för sin storslagna natur – ögruppen är verkligen vacker med höga fjäll som sträcker sig mot havet, fiskebyarna och idylliska kustsamhällen. En naturupplevelse som blir än mer mäktig då vi även får uppleva en tur med Hvila Kystruten i den smala Trollfjorden. Även 2023 bor vi på mycket uppskattade Thon Hotel Lofoten.
DAG 1

Vi avreser tidigt och tar vårt första stopp i Stavsjö innan vi följer E4:an norrut, förbi Stockholm och Gävle. Därefter är det dags för lunch och framåt eftermiddagen kommer vi till Sundsvall och Best Western Hotel Baltic. Där väntar oss en god middag och sköna sängar.

DAG 2

Strax efter start passerar vi Höga Kusten bron som går över Ångermanälven. Vidare längs Höga Kusten till vårt lunchstopp i Umeå. I Piteå svänger vi in i landet. Utanför Älvsbyn kommer vi till Hotell Storforsen, som verkligen gör skäl för namnet. Närmaren forsen kan man knappast komma. Efter en utsökt middag somnar vi gott till Storforsens brus.

DAG 3

På förmiddagen passerar vi samemetropolen Jokkmokk för att till lunch stanna i Jukkasjärvi. Vi börjar med lunch innan vi besöker Icehotel 365 där vi får en rundvandring. Efter vårt besök i Jukkasjärvi rullar vi vidare på Nordkalottvägen utmed Torneträsk till Abisko och Björkliden, innan vi når Norge och landskapet ändrar karaktär och blir vildare med mäktiga fjällmassiv. I natt bor vi i Narvik på Scandic Narvik där vi också intar vår middag.

DAG 4

Efter frukost rullar vi vidare på vägarna i Norges vackra landskap. I Stokmarknes stannar vi för lunch innan vi byter ut bussen mot båt och Havila Kystruten. Vi passerar en del öar innan vi åker genom det trånga Raftsundet och in i en av de mest omtalade sträckor, Trollfjorden, med fjäll som stupar rakt ner i vattnet. Under färden äter vi också middag. Framåt sen eftermiddag lägger vi till i Svolvaer som är vår hemvist för tre nätter. Vi bor på Thon Hotel Lofoten.

DAG 5-6

Enligt önskemål bor vi en natt extra i Svolvaer, allt för att vi ska hinna uppleva mer av denna fantastiska plats. Svolvær ligger på ön Austvågøya i ögruppen Lofoten och som har omnämnts som den vackraste i världen av Lonely Planet. Vi kommer att ha vår lokalguide med oss under båda dagarna och visa oss runt bland Lofotens öar. Det finns så mycket att se att vi inte hinner med allt, guiden väljer ut sina smultronställen. Dramatiska klippor som stupar ner i klarblått vatten, sandstränder, fiskelägen, fåglar och mer därtill. Några ”måsten” är Fiskelägena Nusfjord, det charmiga Sund samt Reine som korats till Norges vackraste småstad. Glöm inte kameran! Det kommer även att finnas tid för att på egen hand utforska Svolvaer. Kvällarna avslutas med gemensam middag på hotellet, därefter kanske vi avslutar med en hamnpromenad.

DAG 7

Vi lämnar Svolvaer för den här gången, vi åker till Lödingen där vår färja väntar som tar oss över till Bognes. Vi passerar även polcirkeln vid Saltfjellet för att snart vara framme vid Scandic Meyergården i Mo i Rana. Här äter vi en gemensam middag.

DAG 8

Efter frukost lämnar vi Mo i Rana och snart också Norge. Vi passerar Storuman och orterna med drottningnamn – Vilhelmina och Dorotea. Vi stannar i staden som beskriver sig som Sveriges mittpunkt, Östersund och Best Western Hotel Gamla Teatern. Kanske en promenad efter allt stillasittande för att titta efter Storsjöodjuret. Middag på hotellet.

DAG 9

Sista dagen följer vi E14 en bit för att sedan åka via Ljusdal och Bollnäs och i höjd med Ockelbo åter köra ut på E4:an. Vi äter en gemensam avslutande middag innan vi tar den sista etappen hemåt. Det hinner bli sen kväll innan vi åter når Småland med många bilder i bagaget.

Splash
Storslagen
naturupplevelse
En av våra mest uppskattade
resor genom tiderna
Vi bor på uppskattade
Thon Hotel Lofoten
BOKA DIN RESA HÄR om boendetValutaBra att veta

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

  • Bussresa
  • Kaffe med smörgås dag 1
  • Del i 2-bäddsrum, 8 nätter
  • 8 frukost
  • 9 middagar exkl. dryck
  • 4 lunch exkl. dryck
  • Reseledare
  • Lokalguide dag 5 och 6
  • Alla utflykter enl. programmet

TILLÄGG:

  • Enkelrum: 5.900:-

Om Boendet

Best Western Hotel Baltic 

Best Western Hotel Baltic är ett uppskattat fyrstjärnigt hotell i Sundsvall. Hotellet är centralt beläget i Sundsvalls gamla stenstad med utsikt mot Sundsvallsfjärden eller mot innergård. Här finns nybyggt gym med bastu och relaxavdelning samt den trevliga restaurangen Mamma Augustas Kök. Vi vill att du ska känna dig som hemma, med extra omtanke och värme.

Hotell Storforsen 

Hotell Storforsen ligger vid foten av forsen. Områdets fantastiska strövområden är vår trädgård. Hotellet är byggt i samklang med naturen, med rena naturmaterial. Här går ekologi och högteknologi hand i hand.

Scandic Narvik 

Njut av utsikten från en av Nordnorges högsta byggnader. Med utsikt över Narvik, Ofotfjorden och de omgivande bergen erbjuder Tøtta Bar på 16:e våningen en spännande och annorlunda barupplevelse. Hotellet är omgivet av en underbar natur med fjordar och berg.

Thon Hotel Lofoten 

Thon Hotel Lofoten ligger idylliskt vid hamnen i Svolvær, mitt i hjärtat av Lofoten med gångavstånd till alla attraktioner i Svolvær. I vår restaurang serveras du en av Norges bästa frukostar varje dag.

Scandic Meyergården 

Hotellet byggdes 1890 och har en privat trädgård för avkoppling. Med engagerade kockar erbjuds utsökt mat baserad på lokala råvaror.

Best Western Hotel Gamla Teatern 

Hösten 1992 öppnade Hotell Gamla Teatern i en helt ny skepnad. Med stil och känsla hade Gamlateatern fått en ansiktsupplyftning av sällan skådat slag. Numera visar Gamla Teatern upp 64 moderna hotellrum. Gemensamt för hela huset är en härlig atmosfär med vackra unika lokaler där personalen bidrar med en stor bit av det som har gett Gamla Teatern ett gott rykte och många stamgäster.

Bra att veta

Glöm inte giltigt id-handling.

AVRESA:

Västervik, Lunnargatan 14 kl. 07.00
Övriga orter se ert deltagarbevis.

Max Bagagevikt

50 kg.

Valuta

Norska kronor.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN