Lützen – Martin Luther, bubblande vin & slottslunch

Tyskland
En resa med både kultur och flärd – från Martin Luther till bubblande vin och slottslunch vad kan man mer begära. Jo vi bjuder på en tur med de flatbottnade Kahn på någon av de 1000 km kanalleder som sakta flyter mellan och runt byarna i Spreewald. Det är ett område som vi svenskar sällan reser till men som har spännande platser att besöka.

Saale Unstrut är ett av Tysklands vinområden som gör mycket uppfriskande viner. Vi besöker en av vingårdarna som gör mousserande viner. Att få följa Gustav II Adolf den sista tiden vid Lützen eller att besöka Spreewald – Tysklands Gröna Venedig och få uppleva en tur på floden i en minst sagt speciell farkost. Vi hinner även med slott och herresäten under denna resa i norra Tyskland.

Dag 1

Under tidig morgon låter vi bussen ta oss söderut, vi stannar någonstans under vägen för hotellfrukost innan vi fortsätter söder ut. Färden går genom Danmark och vi tar båten från Gedser till Rostock, ombord kan den som önskar äta lunch. Efter ca två och en halvtimme kommer vi fram i hamn och färden går vidare till Güstrow och Kurhaus am Inselsee som står redo med rum och middag.

Dag 2

Idag har vi nya platser att besöka! Vårt första stopp gör vi i Lübbenau i området Spreewald. Det är ett mycket speciellt område där floden Spree har funnit nya flodarmar som man kan färdas på. Innan vi ger oss ut på flodfärd har vi ätit lunch på Schloss Lübbenaus orangeri. Kanske har vi även tid att köpa med en burk gurka som området har som specialitet. Till kvällen kommer vi till Wittenberg, mest känd för Martin Luther. Här äter vi kvällens middag och stannar  över natt.

Dag 3

Efter frukost väntar en lokalguide på oss för att berätta om Martin Luthers tid här. På vår väg vidare gör vi ett stopp vid Lützen, 6 november 1632 kommer nog de flesta av oss ihåg från skolan. Dagens lunch äter vi tillsammans i den lilla staden Weissenfels, här har Gustav II Adolf också varit. Eftermiddagen ägnar vi åt sekt eller mousserande vin på Rotkäppchen Sektkellerei, vi får en rundvandring och får provsmaka. Nu vänder vi norrut och till kvällen kommer vi till ”slottsstaden” Potsdam. Vi checkar in på vårt hotell och äter middag tillsammans.

Dag 4

Idag blir det besök vid två slott, Cecilienhof känt för att Potsdamkonferensen hölls här efter andra världskriget. Det andra slottet är Sanssouci från 1700-talet med sin fantastiskt fina park. Efter lunch tar oss bussen till Rostock, vi bor på Hotel Penta mitt i centrum. Kanske hinner vi med en sväng på ”stan” innan det serveras middag.

Dag 5

God morgon! Vi kör bara en kort sträcka till en början, till ett av varuhusen som vi ofta vill stanna på. Inhandlade och klara kör vi ner till hamnen för att ta båten till Danmark och en senare båt som för oss hem till Sverige. Vi stannar någonstans på vägen hem för en avslutningsmiddag och säger så småningom hejdå till alla våra gamla och nya reskamrater.

BOKA DIN RESA HÄR om boendetValutaBra att veta

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Buss och båtresa t/r
 • Del i dubbelrum 4 nätter
 • 4 frukost
 • 2 lunch exkl. dryck
 • 5 middag exkl. dryck
 • Hotellfrukost dag 1
 • Vinprovning
 • Kanaltur
 • Övriga entréer enligt program
 • Reseledare
 • Trevlig gemenskap
 • Inhägnad parkering i Västervik, Ankarsrum eller Vimmerby.

TILLÄGG:

 • Platsmarkering i bussen: 125:-
 • Enkelrum: 1900:-

Om Boendet

Kurhaus am Inselsee 

Kärleksfull uppmärksamhet på detaljer, familjeservice - som går utöver standarder - och mysig komfort i en tidlös atmosfär är det som gör vår traditionella "Kurhaus am Inselsee" så unik.
Vi skapar en atmosfär av avkoppling för dig som ger dig tid, fritid och vila för att ladda batterierna. Vi ser fram emot ditt besök.

Luther-Hotel Wittenberg 

Luther Hotel i Wittenberg ditt 3-stjärniga hotell i Lutherstadt.
Vårt personligt drivna 3-stjärniga superior-hotell välkomnar dig med 158 kärleksfullt inredda gästrum.

Holiday Inn Express & Suites Potsdam 

Om du letar efter ett hotell som kombinerar stort värde och komfort med enastående service beläget direkt i hjärtat av Potsdam, är Holiday Inn Express & Suites – Potsdam det rätta valet.

Pentahotel Rostock 

Detta hotell ligger i Rostocks historiska stadskärna, 5 minuters promenad från torget Neuer Markt och kyrkan Marienkirche. Här erbjuds boende välinredda och bekväma hotellrum. Rummen modern inredning, gratis betalkanaler och badrum i marmor med regndusch. Badrockar och tofflor kan fås på begäran, och WiFi är gratis. På hotellet finns en bastu och ett modernt gym. Hotellets reception och bar är inredda med tegel och trä, och har ett litet bibliotek.

Bra att veta

Glöm inte pass och Försäkringskassans utlandskort.

AVRESA:

Västervik, Lunnargatan 14 kl. 06.00.
Övriga orter se ert deltagarbevis.

Max Bagagevikt

50 kg.

Valuta

Euro.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN