Malbork – Polens slottsjuvel

Polen
Riddarborgen är den största som byggdes på medeltiden i Europa och sett till ytan räknas den som världens största slott. Den klarade sig från erövringar ända fram till 1626 då svenskarna under ledning av Stenbock kom hit och intog borgen.
Dag 1

Efter sista påstigande styr vår chaufför oss söderut. Med en rast vid Kalmar Rasta kommer vi fram till Verköterminalen i Karlskrona. Här går vi ombord på Stena Lines färja som avgår kl. 21.00 mot Polen. Ombord finns det möjlighet att avnjuta en smaklig måltid i någon av restaurangerna samt tid att botanisera i taxfreebutiken eller besöka den härliga Spa-anläggningen.

Dag 2

Kl.09.00 kommer färjan fram till Gdynia. En polsk inhyrd buss och svensktalande guide möter upp på terminalen. Vi åker genom den polska landsbygden dryga timmen till staden Marlbork, tyska ordens gamla huvudstad. Här finns UNESCOS pärla Marlbork borg – en gigantisk fästning som grundades år 1274. Det tog 230 år att bygga upp den stora borgen. Under andra världskriget förstördes stora delar av borgen men har rekonstruerats och återuppbyggts. Idag sägs Malbork vara fyra gånger större än Windsor Castle i England.
Vi går en guidad rundvandring genom utvalda delar av borgen och avslutar besöket med en lunch. Färden fortsätter genom Wislas mynningsområde (ett område med god chans att få se storkar) till Gdansk. Här gör vi en kort rundvandring och beundrar den gamla hansastaden som vördnadsfullt har byggts upp efter kriget. Passa på att sitta ned på någon av uteserveringarna med en polsk öl och njut av folkvimlet. Vi kommer åter till färjan som kl. 19.30 avgår mot Karlskrona.

Dag 3

Sjöfrukost! Kl. 07.00 ankommer vi till Karlskrona. Vi sätter oss åter i bussen och färdas norrut. Med en kortare rast utmed vägen kommer vi hem till Västervik ca 12.30.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss-/båtresa
• Del i Comfortclass ins. dubbelhytt
• 2 frukostbuffé
• Heldagsguidning dag 2 ink. lunch ex. dryck

TILLÄGG:

• Enkelhytt insides 250:-
• 2-bäddshytt utsides 100:-
• Platsmarkering 75:-

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 12.00
Västervik Lunnargatan 14 kl. 12.30
Ankarsrum Hallens garage kl. 12.55
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 13.30

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Rederiet

Stena Line 

Shopping

Ombordshopping en succé – beställ din öl och cider (hela flak) på söndagkvällen. Du får dina varor direkt till bussen – smidigt eller hur!

Bra att veta

Glöm ej pass och Försäkringskassans utlandskort.

Max Bagagevikt

100 kg.

Valuta

Zloty.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG