Mallorca – Mångfald vid Medelhavet

Spanien
På Mallorca finns mycket att se och göra som till exempel sola, bada, shoppa, vandra och mycket mer. Här tillverkas den konstgjorda pärlan Majorica, man blåser glas, utvinner havssalt, tillverkar skor och keramik m.m. Här växer det mandelträd, olivträd och det odlas även en hel del olika citrusfrukter.

På resan kommer vi stifta bekantskap med några av de odlare och tillverkare som finns och vi kommer få provsmaka lokala delikatesser, men också se hur själva processen går till. Vi kommer bo i orten Palma Nova som är en av Mallorcas mest kända badorter.

Dag 1

Vi åker mot Stockholm och vårt flyg. Vi landar på Palma flygplats och tar oss med transfer till vårt 4-stjärniga hotell Ola Hotel Panama i Palma Nova. Vi äter middag tillsammans.

Dag 2

Efter frukost kommer en lokalguide för att ta oss med på en dagsutflykt till vinodlingen Bodega Maciá Batle i Santa Maria del Camí och citrusodlingen Ecovinyassa i Sóller. På Maciá Batle produceras unika viner med mycket stark karaktär, det kan de tack vare att de kombinerar inhemska Mallorca-druvor som Manto Negro, Callet och Premsal Blanc med klassiska druvsorter som Cabernet Sauvignon, Syrah och Chardonnay. Här blir det sedan vinprovning och smakprov av lokala delikatesser. Vi fortsätter sedan till Ecovinyassa där vi får promenera i citrusodlingarna, här serveras vi lite tilltugg och färskpressad apelsinjuice. Kvällen avslutas med gemensam middag på hotellet.

Dag 3

Idag spenderar vi hela dagen i Palma De Mallorca där vår lokalguide tar oss på en tur. Vi äter lunch på Se Premsa och besöker bland annat katedralen. Vi får även fri tid innan det är dags att ta bussen tillbaka till Palma Nova. Middag äter vi gemensamt på hotellet

Dag 4

Ledig dag att göra vad ni önskar.

Dag 5

Efter frukost blir det en utflykt till Portol för ett besök på krukmakeriet Cerámica Terra Cuita som ägs av en familj som har arbetat med lera och keramik i fem generationer. Här skapar de konstföremål av hög kvalitet. Familjens hantverkstradition sträcker sig tillbaka så långt som till år 1860, de skapar sina föremål med stor passion och med en känsla för det genuina. Allt de gör är handgjort. Vi åker därefter vidare till olivfarmen Aubocassa i Manacor. Här kommer vi guidas runt och få provsmaka deras olivolja. Återigen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 6

Idag kan man ha dagen fri för egna upptåg eller boka till en utflykt till Valldemossa och Sóller. Vi kommer gå en stadsvandring i Valldemossa som är en utav de vackraste byarna på Mallorca. Byn ligger inramad av höga berg, djupa dalar och har en grönskande natur, vi kommer besöka Cartuja de Valldemossa, åka spårvagn från Sollér till Port de Sóller där vi kommer ha lite egen tid och även göra ett besök i Mallorcas vackraste trädgård Alfabia. Gemensam middag på hotellet.

Dag 7

Ännu en dag som kan tillbringas i en solstol eller varför inte ta sig med lokalbussen till Palma för lite egen tid. Gör ett besök på stadens marknader eller saluhallen Mercado de Santa Catalina. Att shoppa i Palma är ett trevligt nöje eller sitta på café och äta goda churros och bara njuta.

Dag 8

Efter mysiga dagar och fantastiska upplevelser är det dags att bege oss mot flygplatsen för att resa hem igen. Vi beräknas vara tillbaka i Sverige på eftermiddagen.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss-/flygresa t/r
• Transfer flygplats-hotell t/r
• Del i 2-bäddsrum 7 nätter
• Halvpension fr.o.m middag dag 1 t.o.m. frukost dag 8 (middagar inkl. dryck, ej öl)
• Utflykter enl. program med lokalguide
• Reseledare

TILLÄGG:

• Enkelrum 1.400:-
• Utflykt till Valdemossa 375:- (min. 20 pers.)

AVRESA:

Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 23.10 O.B.S! 6/10-2020
Ankarsrum Hallens garage kl. 23.40 O.B.S! 6/10-2020
Västervik Lunnargatan 14 kl. 00.05
Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 00.35

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

OLA Panama Hotel 

OLA Panama är ett modernt och elegant hotell med en internationell miljö perfekt för par och grupper av vänner, för en unik upplevelse som kombinerar avkoppling, nöje och välbefinnande.

Bra att veta

Glöm ej pass och Försäkringskassans utlandskort.

Valuta

Euro.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV