Masurien – naturskönt område.Obs.

Polen
Masurien är ett kuperat skogslandskap med många sjöar, floder och kanaler och ligger i nordöstra Polen. Här kan man fortfarande se vilda hästar och visenter och mitt i en av de djupaste skogarna gömmer sig Hitlers Varglya. Malbork, världens största gotiska fästning är ett annat av våra spännande besöksmål.
Dag 1

Vi avreser under eftermiddagen från våra hemorter för att komma till Karlskrona och Stena Lines terminal. Ca 19.30 får vi gå ombord och vi serveras en buffémiddag.

Dag 2

God morgon Gdynia! Efter frukost väntar en guidad tur i det s.k. Trestadsområdet Gdynia, Sopot och Gdansk. Innan vi lämnar Gdansk äter vi en gemensam lunch. Turen går vidare till Elblag och Hotel Mlyn, den gamla kvarnen. Vi får våra rum och äter kvällens middag tillsammans.

Dag 3

Idag väntar nya utflykter med båt på en del av den 82 km långa Elblag-Ostródakanalen, där delar av original maskineriet från 1860-talet fortfarande är i bruk. I stället för slussar transporteras båtarna på vagnar längs järnvägsspår mellan kanalerna. Efter 2-2,5 timmars båtfärd smakar det bra med lunch. Vi fortsätter färden till lilla Ryn och Hotel Zamek, här bor vi två nätter.

Dag 4

Efter frukost åker vi till dagens utflyktsmål – Ketrzyn. Där djupt inne i skogen, då skyddat av trädkronor, ligger Hitlers militära högkvarter på östfronten – Varglyan. Det var här som Claus von Stauffenberg genomförde det misslyckade bombattentatet mot Hitler i juli 1944. En lokalguide visar oss runt. Idag är det bara ruiner som återstår av det stora komplexet av betongbunkrar. I katolska Polen finns ett antal kyrkor och vi stannar vid Swieta Lipka, den mäktiga barock- kyrkan som är mål för katolska pilgrimsfärder. Till kvällens middag blir det underhållning.

Dag 5

Efter sovmorgon och god frukost bär det av mot kusten igen. Dagens besök görs på fästningen Malbork. Det är norra Europas största gotiska fästning och finns med på UNESCO:s världsarvslista Under eftermiddagen återvänder vi till Gdynia till färjan, hytter och middag.

Dag 6

Ombord får vi frukost och sedan är det dags att kliva av båten. Bussen väntar på kajen och vi beger oss hemåt. Runt middagstid är vi åter på våra hemorter efter en mycket speciell och upplevelserik resa.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss och båtresa
• Del i 2-bäddsrum/hytt 5 nätter
• 5 frukost
• 3 middag ex. dryck
• 2 buffémiddag ink. dryck
• 4 lunch ex. dryck
• Utflykter enl. program
• Reseledare

TILLÄGG:

• Enkelrum/hytt 1.250:-
• Platsmarkering 150:-

REDERI:

Stena Line

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 14.00
Västervik Lunnargatan 14 kl. 14.30
Ankarsrum Hallens garage kl. 14.50
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 15.10

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Hotel Mlyn 

Hotel Zamek 

Om Rederiet

Stena Line 

Bra att veta

Glöm inte pass och Försäkringskassans utlandskort.

Max Bagagevikt

50 kg.

Valuta

Zloty.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG