Mat & Hantverk

Sverige
Följ med på en trevlig, god och lärorik mat & hantverksresa i Småland. Resan tar oss till Mariannelunds karamellfabrik, Ljusboden i Hult, Rudenstams Bär och Frukt norr om Husqvarna och Brostorps Gård utanför Ydre.
Dag 1

Vi avreser från hemorten på morgonen första stoppet blir Mariannelund och karamellfabriken. Sedan åker vi till Ljusboden i Hult där vi intar vårt förmiddagsfika. Här finns också möjlighet att handla med sig ljus. Därefter bär det av till Huskvarna och Rudenstams. Här har man odlat frukt sedan 40-talet. Anledningen till det är klimatet och odlingsmarkernas lägen där de sluttar ner mot Vättern, som fungerar som en motor för klimatet. Vi börjar med en bussguidning genom äppelodlingen, det kommer också att finnas tid att handla must m.m. i deras gårdsbutik. Vi avslutar besöket på Rudenstams med en trevlig lunch. Vi fortsätter sedan vår resa till Brostorps Gård. Här får vi njuta av deras hemgjorda ostkaka. Det finns också möjlighet att handla med sig ost och ostkaka hem. Mätta och belåtna beger vi oss hemåt. Beräknad hemkomst till Västervik ca 19.00.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Bussresa
• Visningar
• Förmiddags- och eftermiddagskaffe
• Lunch

TILLÄGG:

• Platsmarkering 25:-

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 07.30
Västervik Lunnargatan 14 kl. 08.00
Ankarsrum Hallens garage kl. 08.20
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 08.50

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG