Midsommarshoppa i Kosta

Sverige
Välkommen med på en dagstur i glasriket. Här besöker vi glasmetropolen Kosta, ett av de få glasbruk som fortfarande är igång och satsar miljonbelopp för att höja upplevelsen för besökarna.

Förutom den traditionella glasblåsningen med anor från 1700-talet hittar vi på området Kosta outlet med 20.000 kvm varumärkesshopping samt världskända Kosta Boda Art Hotel. Vi kombinerar besöket i Kosta med en tur i Kosta safaripark. Dagen avslutas med eftermiddagskaffe på Aboda Klints Naturreservat.

Dag 1

Vi reser genom småländska skogar till Kosta. Här börjar vi med kaffe och smörgås på Kosta brukscafé innan vi tar en promenad genom fabriken för att se den anrika glasproduktionen på nära håll. Därefter är det dags att fynda i Kosta Outlets alla butiker med glas, mode, inredning, leksaker, böcker, jakt med mera. En förstklassig
lunchbuffé njuter vi av på Kosta Boda Arts Hotels restaurang Linnéa Art. Efter maten rekommenderar vi en liten rundvandring på egen hand i hotellets spektakulära lokaler. Kanske ger det mersmak att få komma hit och stanna över natt en annan gång? Vi sätter oss i bussen och åker till Kosta safaripark där vi med en guide får åka på safaritur med bussen i småländsk urskog. Här kommer vi få se visenter, hjortar, mufflonfår och vildsvin på nära håll. Nu är det dags att lämna trevliga Kosta för denna gång. Sista stoppet för dagen blir vid Aboda Klints Naturreservat intill byn Allgunnen. Vi åker upp till toppen av berget och njuter av utsikten och eftermiddagskaffe. Hemkomst till Västervik ca 19.00.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Bussresa
• Förmiddagskaffe med smörgås
• Lunchbuffé
• Safaritur med guide
• Eftermiddagskaffe

TILLÄGG:

• Platsmarkering 25:-

AVRESA:

Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 07.00
Västervik Lunnargatan 14 kl. 07.30
Ankarsrum Hallens garage kl. 07.50
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 08.20

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG