Mysiga Heiligenhafen

Tyskland
Vi bor på 4-stjärniga Hafenhotel Meereszeiten nere i hamnen. Heiligenhafen har 750-årig historia med ett pittoreskt torg och många gator som kantas av typiska Holsteiner tegelhus. Besök gärna fiskehamnen med sin långa tradition som gett staden dess maritima atmosfär som är mycket sällsynt idag.

Varje morgon kommer fiskebåtarna in i hamnen och säljer den färska fisken direkt från båtarna. Mångfalden av butiker, pubar och barer gör Heiligenhafen väl värt ett besök.

Dag 1

Bussen avgår från hemorten på morgonen. Efter en kafferast i Älmhult fortsätter vi via Öresundsbron genom Danmark ner till Rödby. Färjan tar oss till Puttgarden på 45 minuter, passa gärna på att äta lunch ombord. Väl på tysk mark återstår endast ett pa mil ner till Heiligenhafen och vårt 4-stjärniga hotell Hafenhotel Meereszeiten. Eftersom vi bor ett stenkast från centrum är det inte svårt att hitta en restaurang för kvällens middag.

Dag 2

Efter frukost tar vi sikte på Fleggaards butik, i närheten finns också Calles. Under ett par timmar finns möjlighet att handla diverse varor till årets fester. Resten av dagen tillbringar vi med att utforska staden på egen hand.

Dag 3

Idag njuter vi av en härlig sovmorgon. Vi äter frukost i lugn och ro innan vi tar färjan vid lunchtid. På färjan kan ni passa på att köpa något att äta. Nästa stopp blir Ljungby där man kan äta middag. Bussen beräknas vara tillbaka i Västervik kl. 22.00.

 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

  • Buss-, bro- och färjekostnader
  • Kaffe & smörgås dag 1
  • Del i 2-bäddsrum 2 nätter
  • 2 frukost

TILLÄGG:

  • Enkelrum 800:-
  • Platsmarkering 50:-

Om Boendet

Hafenhotel Meereszeiten 

Ett hotell med vacker utsikt och korta avstånd. Den södra sidan gränsar till den gamla, stämningsfulla fiskehamnen. På andra sidan av hotellet, bara några steg bort, finns den moderna känslan av marinan. Lite längre bort ligger den stora insjön, äventyrsbron och Östersjön med sin fina sandstrand. Den historiskt odlade stadskärnan ligger också inom gångavstånd - att upptäcka, shoppa och njuta.

Om Rederiet

Scandlines 

Bra att veta

Glöm inte pass och Försäkringskassans utlandskort.

AVRESA:

Västervik Lunnargatan 14 kl. 06.15
Ankarsrum Hallens garage kl. 06.35
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 07.05

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Max Bagagevikt

100 kg.

Valuta

Euro.

Viktig information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

Information gällande Covid-19

Från och med 1/12 2021 är det obligatoriskt att medföra covidbevis samt giltig legitimation vid resa utanför Sveriges gränser samt även inom Sverige vid teater-, musikal- och andra nöjesarrangemang.

Det är ditt eget ansvar att ha korrekta resehandlingar.

EU:s digitala covidbevis är ett dokument som visar att du har fått vaccin mot covid-19. Covidbeviset är kostnadsfritt och du beställer via E-hälsomyndighetens nya e-tjänst Covidbevis.
Läs mer och skaffa ditt Covidbevis på covidbevis.se

Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
     

hallensbuss.se

Hallens Gruppen AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV