Sagolika Skottland

Skottland
Våra tidigare resor till Skottland har varit mycket populära och uppskattade. Det vackra och dramatiska landskapet och de vänliga skottarna har gett många fina minnen. I år gör vi en rundresa med buss, först genom Tyskland och Holland för att senare ta båt från Amsterdam till Newcastle t/r. Vi hinner med inte mindre än tre whiskyprovningar från olika områden i Skottland Auchentoshan, Glen Moray och Blair Athol Distillery. Som sig bör besöker vi även ett slott, den vackra staden Edinburgh samt tar en båttur på en av Skottlands alla sjöar.
Dag 1

Vår resa börjar från våra hemorter tidigt på morgonen, vi tar oss via Öresundsbron och färjan Rödby-Puttgarden till Bremen och Atlantic Hotel Universum. Vi äter en gemensam middag lite senare än vanligt i kväll.

Dag 2

Efter en ordentlig och rejäl tysk frukost är det dags att inta platserna i vår bekväma buss och fara vidare. Så småningom lämnar vi Tyskland och kommer in i Nederländerna. Vårt slutmål denna eftermiddag är Amsterdam och hamnen Ijmuiden strax utanför. Vi går ombord på båten som ska ta oss till norra England, här intar vi våra hytter. På kvällen samlas vi till en gemensam middag i restaurangen.

Dag 3

Det är dags att ställa om klockan, backa en timme. Efter en god frukost står nu vår buss framkörd på kajen i Newcastle. Första stoppet gör vi vid Hadrianus mur, romarnas enorma försvarsbygge för att skydda sig mot de vilda skottarna. Samtidigt är det dags för lunch och vi hittar något ställe i närheten. Vi fortsätter mot Gretna Green, här har både tragiska och romantiska historier utspelat sig. Naturen ändras och de skotska lågländerna möter oss. Vi startar direkt med whiskyprovningarna, den första redan i eftermiddag på Auchentoshan Distillery. Kvällen och natten tillbringar vi på Premier Inn Glasgow City Center i Glasgow.

Dag 4

Vi lämnar Glasgow och åker norrut mot Loch Lomond, här väntar en båttur på en timme. Vi fortsätter vår färd norrut och mot nästa sjö som kanske är mer bekant än den förra, Loch Ness. Sjön lär ju innehålla ett sjöodjur, kanske får vi se Nessie när vi gör ett stopp i Drumnadrochit. Nu är det inte långt kvar till Inverness, huvudstaden i ”Highlands”. Vi checkar in på AC by Marriot, här bor vi två nätter.

Dag 5

Idag är det dags för en ny whiskyprovning i Elgin på Glen Moray Distillery. Vid lunchtid kommer vi till ett av Skottlands alla slott – Cawdor Castle i Nairn. Slottet lär fortfarande bebos av änkegrevinnan Angelica, ingift i släkten Campbell, ägare till slottet sedan 1500 talet. Vi återvänder till hotellet i Inverness för middag och en god natts sömn.

Dag 6

På morgonen tackar vi för oss och vänder bussen lite söderut. Under förmiddagen kommer vi att besöka ett nytt destilleri, Blair Athol Distillery i Pitlochry. Efter provsmakning och kanske köp fortsätter vi ner till Edinburgh. Här möter en lokalguide upp som kommer att visa oss staden innan det är dags att checka in på Premier Inn Edingburgh Central Lauriston Place. Middagen äter vi som vanligt tillsammans.

Dag 7

Vi ger oss av från Edinburgh och fortsätter färden söderut. Vi stannar någonstans under vägen vid en Woll Mill, här kan man både äta och inhandla ”shortbread”, stickat i ull och mycket mer. Mot eftermiddagen når vi Newcastle igen och vår båt. Vi intar våra hytter och middagen serveras i restaurangen.

Dag 8

God morgon i Amsterdam! Dags att ändra klockan igen. Vi reser norrut och gör ett stopp på vägen för lunch. Under kvällen kommer vi till Lübeck och vårt hotell Park Inn by Radisson för övernattning och middag.

Dag 9

Under vägen mot färjan i Puttgarden stannar vi för att handla varor som vi inte har fått tag på under resans gång. Resan genom Danmark går snabbt och snart är vi tillbaka i Sverige igen. Vi stannar under vägen för middag. I kvällningen kommer vi åter till våra hemorter, fyllda med fina minnen från Skottland.

Splash
Dramatiskt landskap
och vänliga skottar
3 whiskyprovningar
ingår på resan
8 frukost, 8 middagar
och 1 buffé ingår!
BOKA DIN RESA HÄR om boendetom rederietValuta

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Buss och båtresor t/r
 • Del i 2-bäddsrum/hytt 8 nätter
 • 8 frukost
 • 8 middag exkl. dryck
 • 1 buffé exkl. dryck
 • Kaffe och smörgås dag 1
 • Utflykter enl. program
 • Reseledare
 • Inhägnad parkering i Västervik, Vimmerby & Ankarsrum
 • Trevlig gemenskap

TILLÄGG:

 • Enkelrum: 7.300:-
 • Platsmarkering: 225:-

BETALNINGSVILLKOR:

Anmälningsavgift på 1.500 kr betalas inom 14 dagar. Ej återbetalningsbar vid avbokning. Slutbetalning 40 dagar före avresa.

Om Boendet

Atlantic Hotel Universum 

Hotel Universum ligger bredvid vetenskapscentret Universum Bremen och Technologiepark, vid Bremens universitet.
Detta 4-stjärniga hotell är en del av komplexet "Universum Bremen", med direkt anslutning till konferenscentret, som är en av stadens mest moderna mötes- och evenemangsanläggningar.

Premier Inn Glasgow City Centre (George Square) Hotel 

Premier Inn Hotel Glasgow City George Square är du bara en kort promenad från alla sevärdheter. Beläget i stadens historiska hjärta, har du också ett bra läge för viktiga affärsdestinationer som SECC och Strathclyde University. Heja på ditt lag på Hampden Park eller shoppa i Glasgows centrum.

AC by Marriott Inverness 

Där floden Ness möter Moray Firth, erbjuder AC Hotel Inverness, det största hotellet i staden, modernt boende i hjärtat av det skotska höglandet. Detta perfekt placerade hotell ligger bara en kort promenad från Inverness Railway Station och de finaste shopping- och sightseeingställena. Våra genomtänkta rum erbjuder modern inredning, flexibel arbetsyta, gratis Wi-Fi och en smart-TV.

Premier Inn Edinburgh Central (Lauriston Place) hotel 

Premier Inn Hotel Edinburgh City Centre (Lauriston Place) är det perfekta stället att bo på om du ska besöka Edinburgh eller Edinburgh Castle. Du kommer att vara inom räckhåll från alla turistattraktioner. Tillbringa morgonen med att shoppa i fönster längs Royal Mile. För lunch, varför inte ge dig ut till Leith, Edinburghs "hamn", och upptäck några härliga restauranger.

Hotel Park Inn by Radisson Lübeck 

Park Inn by Radisson Lübeck är bekvämt beläget intill stadens gamla stadsdel, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Stadens centrum ligger bara en kort promenad från hotellet. Lübeck är omgivet av floden Trave. Hotellets 156 rum har bekvämligheter som t.ex. gratis Wi-Fi och delvis vacker utsikt över gamla stan eller Holstensporten.

Om Rederiet

DFDS 

Bra att veta

Glöm inte giltigt pass (giltighet 6 månader efter hemkomst) och försäkringskassans utlandskort.

Valuta

Brittiska pund, Euro.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV