England – Serier, slott & sevärdheter

Storbritannien
Cotswolds trädgårdar, honungsfärgade kalkstenshus och betande får lockar kungligheter, filmteam och även oss att resa hit. Cotswolds böljande kullar, stenmurar och gröna fält anses vara Englands vackraste landskap.

Det inte konstigt att film-och tv-producenterna flockas i de små byarna. Hela området på drygt 2 000 kvadratkilometer är skyddat och klassat som nationalpark.

Dag 1

Vi startar tidigt mot Arlanda. Vi bör ha tid till att få någonting i magen innan vi kliver ombord. Planet landar på eftermiddagen och en engelsk buss hämtar oss på flygplatsen och kör oss till Reading och Novotel Reading Centre. Här väntar middag och rum.

Dag 2

Efter frukost gär bussen till Oxford och här möter vi en lokalguide. Vi får bekanta oss med den akademiska staden. Universitetet består av 36 college som är grundade mellan 12-1500 talen. Oxford universitets praktfulla byggnader har använts i tre Harry Potter-filmer. Den som gillar kommissarie Morse kommer kanske att känna igen de pampiga byggnaderna. Efter individuell lunch går bussen vidare till Blenheim Palace där Sir Winston Churchill föddes 1874 och bodde. Detta enorma barockslott är nog ett av Englands mest kända med en fantastisk samling av porträtt, möbler och skulpturer. Vi återvänder till vårt hotell inför kvällens middag.

Dag 3

Idag ska vi besöka Highclere Castle eller som vi känner det som Downton Abbey. Här utspelar sig det mesta av handlingen i historien om den aristokratiska familjen Crawley och deras tjänstefolk. En tur i trädgården kan vara trevligt innan vi kanske avslutar med afternoon tea i slottets tesalong. Vi gör ett försök att komma in i den lilla staden Bampton, där en del av husen användes vid filminspelningarna. Till kvällen är vi tillbaka vid vårt hotell för en gemensam middag.

Dag 4

Ett riktigt trädgårdsbesök gör vi under förmiddagen på Highgrove Castle. Slottet är känt för att Prins Charles huserar här, dock bor han inte här permanent. Området kallas för The Cotswolds Royal Triangel eftersom fler i den kungliga familjen har haft och har sina slott här. Eftermiddagen tillbringar vi tillsammans med en lokalguide i Bath. För alla fans av filmen ”Stolthet och Fördom”: Jane Austen bodde många år i Bath, och hon hittade mycket inspiration till sina verk här.

Dag 5

Man undrar om det finns några människor kvar i Midsomer efter ca 250 mordfall som kommissarie John Barnaby har tagit sig an. Det finns ingen stad som heter Midsomer på den engelska landsbygden utan det är en blandning av flera byar och områden som bildar scenen för den fiktiva staden. Vi kommer tillsammans med en lokalguide att åka runt i området. Gemensam middag på vårt hotell.

Dag 6

Efter frukost är det dags att säga adjö! Buss till Gatwicks flygplats. Vårt plan går vid lunchtid och vi landar under eftermiddagen på Arlanda. Här väntar vår buss för att ta oss tillbaka till våra hemorter.

I GRUNDPRISET INGÅR:

• Buss-/flygresa t/r
• Del i 2-bäddsrum 5 nätter
• 5 frukost
• 5 middag ex. dryck
• Utflykter enligt program
• Reseledare

TILLÄGG:

• Enkelrum 3.050:-.
• Platsmarkering 150:-.

AVRESA:

Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 05.00
Ankarsrum Hallens garage kl. 05.30
Västervik Lunnargatan 14 kl. 05.50
Gamleby Busshållplats Flisvägen kl. 06.20

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Om Boendet

Novotel Reading Centre 

Bra att veta

Glöm ej pass och Försäkringskassans utlandskort.

Valuta

Brittiskt Pund.

Viktig Information

För resa till Norge och Finland behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor i och utanför Norden är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!

ALLMÄNNA OCH SÄRSKILDA RESEVILLKOR: se hallensbuss.se/sarskilda-villkor/
  

hallensbuss.se

Hallens Buss AB, Lunnargatan 14, 593 62 Västervik • 0490-83 000

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

BLÄDDRA I VÅR KATALOG