Skidresa till Dolomiterna Italien

Italien
Italien och skidåkning är något alldeles speciellt – livsnjutning på högsta nivå! Dolomiternas dramatiska natur är så oerhört betagande och en fröjd för ögat.
I snösäkra Dolomiterna har solen en tendens att skina lite oftare i de breda, härliga välpreparerade pisterna. Välkomna med på en fantastisk skidsemester!

Upplev Italiens fantastiska skidområde Dolomiti Superski. Ett av världens största skidsystem med tolv olika områden, 464 liftar och 1200 km välpreparerade pister, (varav 90% på en höjd mellan 1500-3200 meter), med perfekt snötäckta sluttningar. All denna fantastiska skidåkning på ett enda liftkort.
Vi besöker flera olika system, bara en kort resa från Moena, där våra erfarna reseledare och skidentusiaster Hasse och Micke (som kan alperna utantill) följer med och finns till hands om man vill åka tillsammans!

Vi bor centralt mitt i Dolomiternas hjärta i orten Moena, beläget mellan Val di Fassa och Val di Fiemme. Hotellet heter Sport Hotel San Viglilio och är ett superiorhotell med ett härligt läge vid Moenas promenadgator, endast 100 meter till skidbussens hållplats. Här njuter vi varje dag av frukost och trerätters middag samt fri entré till hotellets relaxavdelning med bastu, turkiskt bad och jacuzzi. Vår egen buss tar oss vissa dagar på dagsutflykter till de olika skidområdena med tillhörande after ski.

Sist men inte minst – mat och dryck är en viktig del i Italien och det bidrar till att din skidsemester blir en upplevelse för alla sinnen. Att äta gott och skämma bort sig lite extra på semester i Italien – det är La dolce vita! Välkommen till en vecka med solsken, underbar skidåkning, god mat och trevlig gemenskap.

Dag 1-2

Vi avreser från hemorten på morgonen, för att efter ett stopp i Växjö fortsätta ner till Malmö. Vi åker via Öresundsbron genom Danmark och ner till Gedser där vi tar färjan över till Rostock. På färjan finns möjlighet att äta en sen lunch. Bussen tar oss genom Tyskland under natten och efter ett sista kvällsstopp beräknas vi vara framme lagom till frukost. Efter frukost tar vi skidbussen som går regelbundet till de olika områdena.

Dag 3-7

Vi fortsätter njuta av härlig skidåkning under kommande dagar. Läs mer om de olika skidsystemen på www.dolomitisuperki.com. Vår buss kommer att ta oss till och från de olika skidområdena de flesta dagarna och after ski kommer finnas intill bussen dessa dagar efter skidåkningen. På kvällarna serveras en middag (exkl. dryck), på vårt fina hotell.

Dag 8-9

Sista skiddagen (fredag) måste chaufförerna vila upp sig inför hemfärden, så den här dagen blir det skidåkning i närområdet. Den som vill kan stanna på hotellet eller utforska Moena på egen hand. Vi packar sedan bussen innan vi äter vår sista gemensamma middag på hotellet och påbörjar därefter resan hemåt. På lördagsmorgonen finns möjlighet att äta frukost på färjan mellan Gedser och Rostock. Vi åker vidare genom Danmark via Öresundsbron upp till Västervik dit vi anländer under lördagskvällen.

Star
 • Ett av världens största skidområden
 • Mycket goda solchanser och underbara vyer
 • Fri entré till hotellets Relaxavdelning
BOKA DIN RESA HÄR

Vid frågor, kontakta oss

Hans Jacobsson

Resesäljare / Gruppresor / SPA-resor

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Bussresa i bekväm helturistbuss
 • Färje-, bro- och vägskatter
 • Boende, del i dubbelrum 6 nätter
 • Möjlighet till 7 dagars skidåkning
 • 7 frukost
 • 7 middagar (menyval på förrätt och varmrätt samt dessert och salladsbord)
 • Fri entré till hotellets relaxavdelning
 • Erfarna reseledare & skidentusiaster
 • Erfarna yrkeschaufförer & skidentusiaster

TILLÄGG:

 • Enkelrumstillägg 6 nätter: 2.895:-
 • Dolomiti skipass tillkommer, information om förbokning skickas ut under januari 2024.

BETALNINGSVILLKOR:

Anmälningsavgift på 1.000 kr betalas inom 10 dagar och är ej återbetalningsbar. Slutbetalning 40 dagar före avresa.

16/2 -24 
9 dagar
Denna resa innehåller transport med BussDenna resa innehåller transport med Båt
13.455:-
 

PLATSER PÅ FÖRFRÅGAN

Om Boendet

Sport Hotel San Vigilio Moena 

Klassiskt nyrenoverat alphotell beläget centralt i Moena med barer och butiker längs promenadgatan. Hotellet har trevliga sällskapsytor för bl.a biljard, kortspel med mera. Prisad restaurang och sportbar. Rum med privat badrum, hårtork, minbar, wifi, tv, säkerhetsskåp och balkong. Flerbäddsrum på förfrågan.

Tag gärna med egen badrock vid besöket på hotellets relaxavdelning.

Om Rederiet

Scandlines 

Bra att veta

Nyhet! Nu inför vi platsbokning i bussen även på skidresorna. Du förhandsbokar din favoritplats i bussen redan idag.

Glöm inte pass och Försäkringskassans utlandskort.

Hallens Gruppen AB reserverar sig för ev. prisjustering för resan om höjningen beror på ändringar i bränslekostnader, skatter och offentliga avgifter eller valutakurser. Beloppet motsvarar resenärens andel av den kostnadsökning som Hallens Gruppen AB drabbas av. Resans pris är beräknad 2023-05-15 på Eurokurs 11.30 och dieselpris 20:71 kr/liter.

Valuta

Euro.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN